Ahmed Vila za Radiosarajevo.ba: 'Potpis za KSW je velika stvar, a ako dođe poziv iz UFC-a...'

0
A. Vatreš
Ahmed Vila za Radiosarajevo.ba: 'Potpis za KSW je velika stvar, a ako dođe poziv iz UFC-a...'
Foto: Instagram / Ahmed Vila

Najbolji bosanskohercevački MMA borac Ahmed Vila (27) prošle sedmice je potpisao ugovor s najboljom evropskom MMA organizacijom – KSW-om.

Rođeni Sarajlija time je napravio veliki iskorak u svojoj karijeri, a za portal Radiosarajevo.ba govorio je kako je došlo do saradnje s Poljacima.

Bolja ponuda

"KSW je jedna od najboljih svjetskih organizacija. U Evropi je sigurno 'broj jedan'. Velika je stvar za balkanski MMA, jer možda imamo četiri ili pet boraca tamo. To je sami evropski vrh boraca. Na meni je da se pokažem u najboljem mogućem svjetlu", rekao je Vila za portal Radiosarajevo.ba.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Vila je u KSW stigao iz Oktagona, gdje uprkos odličnim predstavama nije dobio priliku boriti se za pojas.

"Oktagon je također među najboljim evropskim organizacijama. Tamo sam se borio vrlo dobro. Smatrao sam da zaslužujem meč za titulu, pošto sam bio drugi rangirani. Međutim, to se nije dogodilo iz meni nepoznatih razloga. Menadžer je kasnije dobio informaciju da su oni tražili nekog borca iz Njemačke, marketinški isplativijeg", objasnio je Vila.

Ahmed Vila

No, ne kaje se zbog toga, jer je, kako kaže, u KSW-u dobio bolje uslove nego što je imao u Oktagonu.

"Dobio sam finansijski puno bolju ponudu iz KSW-a i to je jednostavno presudilo. Bolji su uslovi, a imam i klauzulu ukoliko dođe do ponude UFC-a da mogu otići. To mi je bilo jako bitno", rekao je Vila.

Debi u novoj organizaciji imat će 16. decembra u sklopu događaja KSW 89, koji se održava u PreZero Areni u Gliwicama (Poljska), a za protivnika će imati domaćeg borca Lukasza Charzewskog.

Najbolji bh. MMA borac debituje u poznatoj promociji: Evo ko mu je protivnik

Najbolji bh. MMA borac debituje u poznatoj promociji: Evo ko mu je protivnik

"To je momak koji je isto debitant u KSW-u. Bio je šampion u FEN-u. Bit će zanimljivo da vidimo okršaj te dvije organizacije u KSW-u. Riječ je o zahtjevnom protivniku, ali ja vjerujem u sebe i svoje vještine", istakao je Vila.

Skor ne igra ulogu

Pojas KSW-a u lakoj kategoriji, gdje se Vila bori, drži Francuz Salahdine Parnasse (18-1), koji je također prvak perolake kategorije, a uskoro će napasti i velter titulu.

"Prvak je u dvije kategorije, sad će na tom eventu gdje ću se ja boriti pokušati da osvoji treću titulu. Upoznao sam ga lično jer sam bio na mečevima gdje se borio. Znam neke stvari o njemu koje bi mogle da presude u moju korist ukoliko dođe do tog meča. Međutim, neću uopće da razmišljam o tome, nego polako da radim meč po meč. Pa i ukoliko ne dođe do tog meča, za mene je velika stvar samo da sam tamo i da napredujem", poručio je Vila.

Vila je u dosadašnjoj karijeri ostvario 11 pobjeda i četiri poraza, a ima i jedan neriješen ishod, te dva 'no contenta'. Međutim, porazi su daleko iza njega, s obzirom da je slavio na četiri posljednje borbe.

Ahmed Vila

"Imao sam te neke poraze koji su bili diskutabilni i dva meča u kojima sam dobio 'no content', tako da je taj skor možda mogao biti bolji. Ali jednostavno nije bilo suđeno da se to desi. Smatram da taj skor ne igra neku veliku ulogu. On je više tu kao pokazatelj konstantnog rada i kao neka stvar koji ti može donijeti pažnju i sponzore", objasnio je Vila.

Uprkos tome što borci u UFC-u posljednjih godina nemaju najbolje uslove i nisu dobro plaćeni, Vila ima želju da se okuša u najboljoj svjetskoj organizaciji.

"Sve zavisi u kakvoj sam poziciji. Ukoliko bi UFC-ova ponuda bila jedina u tom trenutku naravno da bih prihvatio, jer je UFC želja svakog MMA borca. Ukoliko se tamo pokažete, bez obzira kakav rezultat ostvarite, gdje god da odete, to će se gledati. Opet, s druge strane, trebamo biti realni i gledati koliko bi im ja bio zanimljiv kao neko ko je fokusiran samo na trening, a ne na stvari van ringa. Pitanje je da li je to ono to što oni žele. Značilo bi sigurno i za BiH i za regiju da odem tamo. Možda jednog dana", dodao je Vila na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije