Večer za pamćenje u New Yorku: UFC dobio dva nova šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Večer za pamćenje u New Yorku: UFC dobio dva nova šampiona
Foto: UFC / Alex Pereira novi prvak poluteške kategorije

Iza nas je fantastična večer na UFC 295 priredbi u New Yorku, gdje smo u pet sjajnih borbi glavnog programa vidjeli četiri nokauta i jedan prekid.

Alex Pereira je novi prvak poluteške kategorije najveće svjetske MMA organizacije.

Brazilac je na eventu u Madison Square Gardenu nokautom u posljednjoj minuti druge runde pobijedio Jirija Prochazku i osvojio naslov.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Prochazka se vratio nakon povrede, a UFC mu je odmah dao priliku da se ponovo bori za titulu prvaka.

A Pereira je nakon izgubljenog pojasa u srednjoj kategorije otišao u polutešku diviziju, gdje je u julu savladao bivšeg prvaka Jana Blachowicza.

Pereira i Prochazka su na početku izmijenili nekoliko serija udaraca, a onda je Čeh srušio Brazilca i kontrolirao meč na tlu. Činilo se kako Prochazka samo želi izbjeći Alexove razorne udarce.

U nastavku Jiri nije dugo izdržao u razmjenama udaraca sa sjajnim Brazilcem.

U drugoj polovici druge runde Pereira je jednim brutalnim krošeom pogodio Prochazku koji je pao na koljena. Brazilski borac je serijom udaraca šakom i laktom završio posao.

Pereira je u sedam borbi u UFC-u (ukupno 11 MMA borbi) osvojio dva pojasa prvaka.

Priredbu u legendarnom MSG-u trebao je predvoditi meč za naslov u teškoj kategoriji između prvaka Jona Jonesa i Stipe Miočića.

No, Jones se povrijedio i otkazao nastup, pa je UFC meč između Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča promovirao u borbu za privremenog prvaka.

U meču za privremeni pojas u teškoj kategoriji Tom Aspinall je također nokautom nakon samo 69 sekundi savladao Sergeja Pavloviča.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga krenule su letjeti bombe, a jedan od Tomovih krošea završio je na bradi ruskog borca.

Aspinallu je to bila 14. pobjeda u karijeri i 11. do koje je stigao nokautom, dok je Pavlovič prekinuo niz od šest trijumfa za redom i to prekidima u prvoj rundi.

Uvjerljiva je bila i Jessica Andrade koja je prekidom u drugoj rundi nadjačala Mackenzie Dern.

I prve dvije borbe završile su nokautima u prvoj rundi. Benoît Saint-Denis je pobijedio Matta Frevolu, dok je Diego Lopes je bio bolji od Pata Sabatinija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije