Veliki uspjeh: Najbolji MMA borac iz BiH borit će se u najvećoj europskoj promociji

0
Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh: Najbolji MMA borac iz BiH borit će se u najvećoj europskoj promociji
Foto: Instagram / Ahmed Vila

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Ahmed Vila potpisao je za poljsku promociju KSW, najbolju u cijeloj Europi. 

Kako je KSW saopštio na društvenoj mreži Instagram, Ahmed Vila je potpisao za njihovu promociju i uskoro bi se trebao održati njegov debitantski meč.

Na svom Instagram profilu, bosanskohercegovački borac se oglasio i napisao: "Oduševljen sam što mogu podijeliti da sam potpisao s KSW-om. Želim izraziti poštovanje i zahvalnost Oktagonu za nevjerovatno iskustvo.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Iako čvrsto vjerujem da sam zaslužio priliku za titulu, to se, nažalost, nije ostvarila. Ipak, ponosan sam na bitke koje sam vodio u njihovom kavezu i možda se opet sretnemo. Vjerujem u svijetlu budućnost organizacije jer su već izrasli u jednu od najboljih promocija u Europi i želim Oktagonu sve najbolje u godinama koje dolaze.

KSW je novo poglavlje u mojoj karijeri i jedva čekam prihvatiti izazov. Konkurencija je žestoka, protivnici jaki, a ja ću morati raditi više nego ikad da se dokažem na ovoj većoj pozornici. Vjerujem odlukama svog menadžera, do sada su moju karijeru usmjeravale u pravom smjeru."

Vila se dosad borio u 17 borbi, od čega je pobijedio 11. Interesantno je da Vila nije izgubio borbu još od 29. februara 2020. godine. 

Od tada je uvezao četiri pobjede, dok je jedna borba završena neriješenim rezultatom. 

Nije poznato kada će se održati njegova prva borba pod okriljem KSW-a.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije