Nije za svačije oči: Mladi borac pretrpio strašan lom noge na debiju u MMA

0
Radiosarajevo.ba
Nije za svačije oči: Mladi borac pretrpio strašan lom noge na debiju u MMA
Foto: X.com / Mladiću pukla noga na debiju u MMA-u

21-godišnji američki borac Dylan Reischman imao je jedan od najgorih mogućih debija u MMA-u. Nakon četiri amaterske borbe (3-1-0), Reischman se odvažio na profesionalni debi, a sigurni smo da bi mladi borac najradije zaboravio svoj debi.

Naime, borac perolake kategorije sredinom druge runde pretrpio je nevjerojatno ružan lom noge, a do nesreće je došlo dok je pokušavao odbraniti pokušaj rušenja od strane protivnika Jaimea More.

Mora je zaključao "body lock", podigao je Reischmana, a on vrlo je nezgodno pao. Težina njegovog, ali i Morinog tijela izvršila je silu na njegovoj nozi koja je završila pod nezgodnim uglom, a način na koji je noga pukla uistinu je jeziv.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Zvuk samog preloma također je zastrašujući i ne preporučamo ovaj video onima koji teško podnose ovakve stvari.

Mora i sudija nisu odmah shvatili šta se dogodilo, ali Reischman je jasno dao do znanja da se povrijedio, a kost njegove potkoljenice gotovo, pa je probila kožu ispod koljena. Tako je Reischman upisao prvi poraz u svojoj karijeri, ali poraz je zasigurno puno manje bolan od same povrede.

Upitno je hoće li se ovaj mladić ikada više baviti MMA-om, a mi mu svakako želimo brz oporavak. Inače, borba se održala u Miamiju pod organizacijom Combate Global organizacije.

Jaime Mora pobjedom nad Reischmanom upisao je drugu pobjedu u svom drugom profesionalnom nastupu, ali vjerojatno niti njemu samom nije drago što je do pobjede došao na ovakav način, prenosi Fightsite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije