Poraz Zmajica u borbi za vrh: Trijumf Portugalki

0
Radiosarajevo.ba
Poraz Zmajica u borbi za vrh: Trijumf Portugalki
Foto: Odbojkaski savez BiH / Poraz Zmajica od Portugala

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Portugala u Zenici rezultatom 1:3 (21:25, 25:17, 20:25 i 23:25).

U posljednjem kolu grupne faze CEV Srebrene lige BiH i Portugal su igrali za prvo mjesto uoči Final Foura gdje idu obje selekcije, piše Scsport.ba.

Ipak, Zmajice danas nisu uspjele pružiti igru kao u proteklom periodu. Prvi set zasluženo je pripao Portugalkama rezultatom 25:21, no u drugom dijelu igre se vraćamo.

Potpuno drugačije su naše reprezentativke ušle u drugi set i riješile ga gotovo na samom startu. Ipak, tada su Portugalke zaigrale mnogo bolje.

Prvo su bez problema dobile treći set rezultatom 25:20, a onda je četvrti dio igre bio veoma dramatičan. Pri rezultatu 20:20 Zmajice su napravile nekoliko grešaka i Portugalke su stigle do dvije meč lopte, od kojih su riješile drugu i prošle dalje.

Tako će BiH na Final Four sa drugog mjesta u grupi. U drugoj grupi, sa kojom se križamo, trenutno je na čelu tabele Slovenija i favorit je da zadrži prvo mjesto, tako da bi u Mariboru trebali igrati protiv njih u polufinalu CEV Srebrene lige.

BiH: Babić, Begić, Bošković, Božić, Dragutinović, Hadžić, Isanović, Ivković, Klopić, Paradžik, Radišković, Radović, Rašidović i Selimović.

Portugal: Cavalcanti, Clemente, Couto, Durao, Hurst, Lopes, Maia, Monteiro, I. Pereira, M. Pereira, Resende, A. Rodrigues, M. Rodrigues i Vale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije