Svaka čast: Bh. odbojkašice savladale Portugal

2
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Bh. odbojkašice savladale Portugal
Foto: OSBiH / Bosna i Hercegovina blizu plasmana na Euro

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu na turniru CEV Srebrene lige koji se igra u Zenici.

Odbojkašice Bosne i Hercegovine savlade su večeras ekipu Portugala.

Zmajice su savlade ekipu Portugala ubjedljivo, rezultatom 3:0 u setovima.

Naša reprezentacija dobila je prvi set bez ikakvih problema. Zmajice su veoma rano došle do značajne prednosti od pet poena, te do kraja seta ni u jednom trenutku protivnicama nisu dozvolile da zaprijete i dobile su prvi set sa 25:21, piše SCsport.

U drugom setu viđena je drugačija slika. Portugal je bio taj koji je imao prednost gotovo tokom cijelog seta. Prilikom rezultata 23:22 za Portugal, ekipa Stevana Ljubičića napravila je seriju od 3:0 i tako slavila i u drugom setu sa 25:23.

Zmajice su imale zaostatak i u trećem setu, ali su prilikom rezultata 16:16 napravile seriju od 7:1 i tako došle do značajnije prednosti, tako da su mirno privele kraju set koji su dobile sa 25:19, a tim i meč sa 3:0.

Naša reprezentacija tako ima dvije pobjede nakon tri odigrana susreta, a sada Zmajice očekuju nove utakmice protiv svih protivnika u grupi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije