Bh. odbojkašice izgubile od Slovenije: Plasman na EP ranije osigurale

0
Radiosarajevo.ba
Bh. odbojkašice izgubile od Slovenije: Plasman na EP ranije osigurale
PrtScr / Slovenija - BiH

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Slovenije rezultatom 3:1 (23:25, 25:22, 25:22, 25:22), a za Zmajice ovaj meč nije imao rezultatski značaj jer su već ranije osigurale nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.

Bh. odbojkašice su dobro počele utakmicu i dobile su prvi set rezultatom 25:23, međutim igra naših djevojaka je pala u drugom setu. BiH je imala dugo prednost u drugom setu, no na kraju su Slovenke preokrenule i isti dobile sa 25:22.

Slovenke su otvorile treći set sa serijom od 5:0, a u nastavku Zmajice su uspjele i preokrenuti rezultat, međutim Slovenija je ponovo došla do značajnije prednosti, koju je zadržala do kraja seta i isti dobila sa 25:22.

Poslije početnog vodstva naše reprezentacije u četvrtom setu, Slovenija je okrenula i otišla na +5. Ekipa selektora Stevana Ljubičića uspjela je u nastavku poravnati rezultat i ušlo se u rezultatski egal, gdje jedan period igralo poen za poen. Na kraju su Slovenke dobile set sa 25:22, a time i meč sa 3:1, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije