Odbojkaški Zmajevi upisali treći poraz u kvalifikacijama za EURO

0
Anadolija
Odbojkaški Zmajevi upisali treći poraz u kvalifikacijama za EURO
Foto: Anadolija / BiH - Sjeverna Makedonija

Seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je i treći poraz na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo, koji se igra u Skoplju, a večeras je poražena od domaćina Sjeverne Makedonije, rezultatom 3:0 po setovima. 

Ovo je ujedno i drugi poraz selekcije BiH od domaćina na ovom turniru. U prvom susretu Sjeverna Makedonija slavila je rezultatom 3:1 (28:26, 25:21, 23:25, 25:19).

Izabranici selektora Ifeta Mahmutovića u večerašnjem susretu su u prvom setu poraženi rezultatom 25:20. U drugom setu nešto bolja partija bh. odbojkaša, do samog kraja bilo je neizvjesno, da bi domaćin dobio drugi set rezultatom 26:24. U trećem setu BiH je ipak pokazala najlošiju igru, uspjela je postići svega 13 poena. Konačan rezultat bio je 3:0 za domaćina.

Reprezentativce BiH sutra očekuje uzvratni susret protiv Turske, od koje su u prvom susretu poraženi s 3:0. Turnir će biti završen susretom Sjeverne Makedonije i Turske, koji je na rasporedu u subotu, 16. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije