Željezničar ubjedljiv protiv Zvijezde

Radiosarajevo.ba
Željezničar ubjedljiv protiv Zvijezde
Foto: Armin Herić, www.fkz.ba / Zvijezda-Željezničar

Fudbaleri Željezničara pobijedili su kao gosti ekipu Zvijezde 09 rezultatom 0:3, u okviru 21. kola Premijer lige.

Domaći tim je imao velike probleme sa virusom koji je "pokosio" brojne prvotimce, te je Adnan Zildžović primoran bio dati šansu nekim omladinicma. Zbog toga je u početnom sastavu Zvijezde čak pet igrača ispod 21 godine, a šest prvotimaca je bilo van stroja, piše portal SCSport.

Uoči velikog derbija Borac - Sarajevo: Prvak BiH uspješniji u međusobnim duelima

S druge strane, Amar Osim je imao slične poteškoće sa manjim brojem igrača, a prvi meč u plavom dresu odigrao je i debitant Frane Ikić.

Pitanje pobjednika praktično je riješeno u prvom poluvremenu. Željo je poveo u 19. minuti autogolom Nikole Jankovića. Prethodno je odbrana Zvijezde napravila veliku grešku. Nakon ubačene lopte Boje, u želji da spasi gol, Janković je zatresao vlastitu mrežu.

Nakon toga dobre šanse su imali i Lendrić, te Sadiković koji je pogodio iz blizine. Ipak, u 39. minuti bilo je 0:2. Plavi su izveli brzu kontru nakon koje je Stevanović odigra povratnu loptu za Ramovića, koji je preciznim udarcem povisio na 0:2.

Zvijezda-Željezničar - undefined

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba: Zvijezda-Željezničar

U nastavku je Zvijezda pokušala napraviti pritisak, a najbolju šansu su imali u 53. minuti. Tojčić je pokušao glavom nakon prekida, ali lopta je prohujala pored gola.

Sve dileme oko pobjednika riješene su pet minuta kasnije. Sadiković je šutirao, a lopta je na putu do gola pogodila Lendrića i završila u mreži za 0:3.

Zvijezda-Željezničar - undefined

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba: Zvijezda-Željezničar

Do kraja se rezultat nije mijenjao iako je Željezničar imao još nekoliko dobrih prilika, ali Plavi su očekivano odnijeli sva tri boda, navodi portal SCSport.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije