Zvanično: Edin Džeko donio odluku, potpisao ugovor do 2022. godine

Radiosarajevo.ba
Zvanično: Edin Džeko donio odluku, potpisao ugovor do 2022. godine
Foto: AS Roma / Zvanično: Edin Džeko donio odluku, potpisao ugovor do 2022. godine

Edin Džeko (33) je dogovorio novi trogodišnji ugovor sa Romom koji će trajati do 30. juna 2022. godine.

"Posljednjih nekoliko sedmica shvatio sam koliko klub želi da ostanem", rekao je Džeko odmah nakon potpisa za oficijalnu stranicu AS Rome. .

„Moji razgovori sa upravom, rad koji smo radili sa trenerom, odnos sa mojim saigračima i ljubav navijača sve su mi omogućili da shvatim ponovo ono što sam naučio tokom ove četiri godine - da je Rim moj dom. Ovdje je sve što nam je potrebno da nešto osvojimo i presretan sam što mogu ostati ovdje još duže", dodao je Džeko.

Bosanskohercegovački internacionalac pridružio se Romi u ljeto 2015. U svoje četiri sezone s klubom je postigao 87 golova u 179 nastupa, čime je postao sedmi igrač na klupskoj listi vodećih strijelaca svih vremena.

Zvanično: Edin Džeko donio odluku, potpisao ugovor do 2022. godine - undefined

Foto: AS Roma: Zvanično: Edin Džeko donio odluku, potpisao ugovor do 2022. godine

"Prije nego što smo prošlu sezonu čak i završili, donijeli smo odluku: Edin će biti jedan od stubova oko kojeg bismo izgradili novu stranu", rekao je izvršni direktor kluba Guido Fienga.

„U posljednjih nekoliko mjeseci ništa se nije promijenilo. Oduševljeni smo što Edin prepoznaje da ako igrači žele pobijediti onda je Roma pravo mjesto za to", dodao je Fienga.

Džeko je prvi igrač koji je ikada postigao 50 golova u tri europske od pet liga petice (Bundesliga, Premijer liga i Serija A), postigao i preko 50 golova na međunarodnom nivou.

Bio je najbolji strijelac Serie A tokom sezone 2016-17.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije