Zrinjski porazio Sarajevo u Mostaru: Greška arbitra bacila mrlju na derbi

1
Radiosarajevo.ba
Zrinjski porazio Sarajevo u Mostaru: Greška arbitra bacila mrlju na derbi
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski porazi Sarajevo

Fudbaleri Zrinjskog ostvarili su veliku pobjedu nad Sarajevom od 4:1 u derbi meču 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Do pobjede su Plemići stigli na krilima Nemanje Bilbije koji je dao dva gola, ali utakmicu je obilježio i njegov prezimenjak Luka Bilbija, čija je greška na neki način promijenila tok utakmice. No, krenimo od početka.

Nešto bolje je Zrinjski ušao u utakmicu i prijetio već u 2. minuti, kada Niko Janković krade loptu Andreju Đokanoviću i sa 20 metara šutira malo pored stative. Potom u 9. minuti je Igor Savić najviši u skoku nakon kornera, ali s tri metra prebacuje gol gostiju.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Zrinjski i Sarajevo danas u Mostaru igraju veliki derbi Premijer lige

Zrinjski i Sarajevo danas u Mostaru igraju veliki derbi Premijer lige

Sarajevo je povelo praktično iz prve prave akcije na meču. Po desnoj strani je prošao Nardin Mulahusejnović i jako lijepim dodavanjem na petercu pronašao Dala Varešanovića, kojem nije bilo teško poentirati za 0:1.

A onda u 21. minuti pomenuti ključni trenutak meča. Mario Ćuže pada bez gotovo ikakvog kontakta u "duelu" s Nemanjom Tomaševićem, a sudija Luka Bilbija pokazuje na bijelu tačku! Siguran je bio njegov prezimenjak Nemanja za 1:1.

Do potpunog preokreta Zrinjski stiže u 32. minuti kada Savić pogađa za 2:1, a asistirao mu je s desne strane Ćuže. Pet minuta prije odlaska na odmor se Ćužeu Savić revanširao za asistenciju, a Ćuže pogađa za velikih 3:1.

U nastavku nije bilo povratka za bordo tim.

Nije bilo uzbuđenja na startu drugog dijela, a dobra šansa za Sarajevo u 57. minuti propada zbog lošeg prijema Varešanovića.

U 60. minuti Janković pogađa stativu iz slobodnjaka sa cijelih 30 metara. Imalo je sreće Sarajevo tada, a u 68. minuti nije bilo spasa za Belmina Dizdarevića.

Predivnu akciju odigrao je Zrinjski pošto su dupli pas odigrali Janković i Bekić, a potonji onda izvrsno proigrava Bilbiju i on matira golmana Sarajeva za čak 4:1…

Moglo je Sarajevo do drugog gola u idućem napadu, ali sjajno Slobodan Jakovljević uklizava i blokira Varešanovića. Zrinjski je potom imao priliku da preko Kamenara dođe do petog gola, ali odbranilo se Sarajevo, piše SCsport. 

Završilo je 4:1.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Zrinjski – Sarajevo 4:1 (Bilbija 23'p, 68’, Savić, Ćuže / Varešanović 18’)

Zrinjski: Ćondrić, Barišić, Bekić, Jakovljević, Memija, Savić, Drljo, Ćuže, Drljo, Ilinković, Janković, Bilbija.

Sarajevo: Šahinović, Musa, Đokanović, Drobarov, Tomašević, Ramić, Čirjak, Džafić, Varešanović, Ikić, Mulahusejnović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije