Zrinjski igra za milione i historijski uspjeh: Evo gdje gledati utakmicu

0
Radiosarajevo.ba
Zrinjski igra za milione i historijski uspjeh: Evo gdje gledati utakmicu
Foto: Facebook / Trening nogometaša Zrinjskog

Zrinjski od 21 sati u Linzu igra prvu utakmicu play-offa Europa lige protiv LASK-a. Prvak Bosne i Hercegovine bi eliminacijom austrijskog kluba ostvario još jedan historijski uspjeh za BiH.

Mostarci su u nevjerovatnom trileru prošli u drugo pretkolo Lige prvaka. Na domaćem terenu su u uzvratu prvog pretkola poveli protiv armenske Urarte 1:0, ali su gosti do kraja preokrenuli rezultat na 1:2. S obzirom na to da je u prvom susretu bilo 1:0 za prvaka BiH, otišlo se u produžetke. Armenci su izborili penale, no Zrinjski je bio spretniji.

Plasman u drugo pretkolo LP-a garantovalo je Zrinjskom još najmanje šest utakmica u Europi i tri protivnika, a izbacivanjem samo jednog od njih ostvario bi historijski uspjeh. Zrinjski bi tako postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi eurokupova.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Prvi pokušaj mu je zamalo bio neuspješan. Drugu godinu zaredom tijesno je ispao od slovačkog prvaka Slovana s ukupnih 2:3 i tako se spustio u treće pretkolo Europa lige. Tamo ga je čekao islandski prvak Breidablik. Zrinjski ga je u prvoj utakmici na svom terenu pomeo 6:2, a nakon što je u uzvratu poražen 0:1, plasirao se u play-off EL-a, ali i osigurao jesen u Europi.

I da Zrinjski ispadne od LASK-a u zadnjem pretkolu Europa lige, garantovana je grupna faza Konferencijske lige. 

Tako je Zrinjski ostvario najveći uspjeh klupskog nogometa od osamostaljenja BiH. Naravno, još veći uspjeh bio bi prolazak u grupnu fazu Europa lige. No, protivnici su mu lakši u Konferencijskoj ligi, pa je samim tim tamo lakše skupljati bodove i novčane nagrade.

Večeras ga čeka LASK, čiji napad predvodi hajdukovac Marin Ljubičić. Prijenos utakmice je na Arena Sportu 3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije