Zrinjski bolji od Čelika na Bilinom polju

Radiosarajevo.ba
Zrinjski bolji od Čelika na Bilinom polju
Čelik je danas u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom Bilinom polju dočekao mostarski Zrinjski. U utakmici koja je odigrana po teškom terenu slavio je Zrinjski rezultatom 3:1.

Prvu priliku imali su gosti. Šutirao je Haris Handžić, ali je njegov udarac izblokirala odbrana domaćih. U sedmoj minuti domaći su poveli. Katanec je loše intervenisao, Mahmutović je ukrao loptu i pogodio mrežu Pirića. Strijelac gola za Čelik povrijedio se tri minute kasnije i morao je napustiti igru. Mahmutovića je zamijenio Dino Ćemalović.

U 17. minuti susreta Zrinjski je u novoj prilici. Šutirao je Nemanja Bilbija na prazan gol, ali je Udovičić spasio u posljednji trenutak. Tri minute kasnije u prilici je Filipović, ali ni on nije precizan. Zrinjski je do izjednačenja došao u 23. minuti susret. Pezer se najbolje snašao u šesnaestercu Čelika i pogodio mrežu bivšeg kluba za izjednačenje rezultata.

Četiri minute kasnije nove prilike za goste. Pokušali su Bilbija i Handžić, ali se Čelik nekako uspio odbraniti. Plemići do vodstva dolaze u 40. minuti utakmice. Filipović je odlično centrirao, a mrežu Čelika zatresao je Handžić. Dvije minute kasnije zaprijetio je Čelik, a udarac Duvnjaka zaustavlja Pirić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta u Zenici 2:1 za Zrinjski.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su gosti. Šutirao je Filipović, ali je golman Čelika na mjestu. Treći pogodak Zrinjski je postigao u 54. minuti utakmice. Handžić je asistirao, a mrežu domaćih trese Nemanja Bilbija. Zrinjski je do kraja sačuvao prednost i slavio rezultatom 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije