Zrinjski gostuje na Bilinom polju, Krupa u Doboju kod Kaknja

Radiosarajevo.ba
Zrinjski gostuje na Bilinom polju, Krupa u Doboju kod Kaknja
Ovog vikenda spustit će se zavjesa na prvi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ostalo je još da se odigra pet utakmica, a dvije su na rasporedu danas.

U 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine zenički Čelik će na svom Bilinom polju dočekati aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski. Čelik do kraja prvenstva očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.
Posljednji trijumf Zeničani su ostvarili 21. oktobra, kada su na svom terenu slavili protiv Borca. Od tog duela Čelik je skupio pet poraza u prvenstvu uz samo dva postignuta i 17 primljenih golova na pet utakmica.

Plemići s druge strane u Zenicu dolaze nakon dva vezana trijumfa. Na Bilinom polju savladani su Sloboda i Vitez. Zrinjski je skupio 37 bodova do sada i ima samo bod manje od lidera Željezničara.

U drugom susretu snage će odmjeriti Krupa na Vrbasu i Mladost Doboj kod Kaknja. Krupa za poraz ne zna još od 14. oktobra, kada je bodove odnio Široki Brijeg. Od mogućih 18 Krupa je u posljednjih šest odigranih kola osvojila 16 bodova i zauzima peto mjesto na tabeli sa 30 osvojenih boodva - osam manje od lidera Željezničara. U prošlom kolu Krupa se "okliznula", odigravši samo 1:1 na svom terenu s liderom GOŠK-om.

Mladost s druge strane već tri kola ne zna za trijumf. Poraz od Sarajeva i dva remija bez golova protiv Širokog Brijega i Radnika bilans su ekipe Edisa Mulalića u posljednja tri kola.

Oba duela na rasporedu su u 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije