Žrijeb za Europsku ligu: Poznati mogući protivnici Zrinjskog, Širokog i Radnika

Radiosarajevo.ba
Žrijeb za Europsku ligu: Poznati mogući protivnici Zrinjskog, Širokog i Radnika
Foto: Dženan Kriještorac / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) održati žrijeb za evropska takmičenja, a nakon što smo saznali grupe za žrijebanje Lige prvaka, tu su i grupe za Europsku ligu.

Uoči sutrašnjeg žrijebanja: Sarajevo saznalo pet potencijalnih rivala

Bosnu i Hercegovinu će u ovom takmičenju predstavljati Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik Bijeljina, koji su saznali po pet svojih mogućih protivnika.

Bivši prvak BiH Zrinjski je nositelj u prvom pretkolu Europske lige, pa će on sigurno imati nešto lakši zadatak od ostala dva kluba.

Mostarci će se sastati sa jednim od ovih pet klubova: Hibernians (Malta), Ružomberok (Slovačka), Akademija Pandev (Makedonija), Speranta Nisporeni (Moldavija), FK Zeta (Crna Gora).

Saznajemo: FK Željezničar ne odustaje, žalba otišla u Lozanu

Radnik se nalazi u šestoj grupi i njegovi mogući protivnici su Spartak Trnava (Slovačka), Zalgiris (Litvanija), Fola Esch (Luksemburg), Alashkert (Armenija) i Olimpija iz Ljubljane (Slovenija.

Potencijalni protivnici Širokog Brijega su Apollon Limassol (Kipar), Kairat Almaty (Kazahstan), Ventspils (Latvija), Cracovia(Poljska) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Prve utakmice prvog pretkola se igraju 11. jula, a žrijeb će se održati u utorak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije