Saznajemo: FK Željezničar ne odustaje, žalba otišla u Lozanu

A. S.
Saznajemo: FK Željezničar ne odustaje, žalba otišla u Lozanu
Foto: Radiosarajevo.ba / Manijaci bi, izgleda, i naredne sezone mogli gledati europske utakmice

U Fudbalskom klubu Željezničar nisu odustali od nastupa na europskoj sceni naredne sezone, pa je s Grbavice put Lozane ka Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS), otišla žalba na odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz FK Željezničar. 

"Da, otišla je žalba u Lozanu, kako smo i najavili na konferenciji za medije nakon što nam Prvostepena komisija za licenciranje NSBiH nije izdala licencu za nastup u Europskoj ligi", potvrdio je za naš portal izvor blizak FK Željezničar

Podsjetimo, Prvostepena i Drugostepena komisije za licenciranje NSBiH FK Željezničar nije dala dozvole za nastupe na međunarodnoj sceni za narednu sezonu, pa su Plavi  najavili dodatne žalbe, a jedna je danas “otputovala u Lozanu”.

"Mi nećemo odustati", dodao je naš sagovornik. 

Premijerligaš sa Grbavice svoja prava iz tog razloga potražit će pravdu i na Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS), a za Radiosarajevo.ba je potvrđeno da su materijali već proslijeđeni u Švicarsku.

Nezvanično, taksa za žalbu košta oko 30.000 švicarskih franaka (oko 53.000 KM).

Odluka iz Lozane se očekuje za 14 dana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije