Otkrivamo kako su se pomirili Ćiro Blažević i Vaha Halilhodžić

A. S.
Otkrivamo kako su se pomirili Ćiro Blažević i Vaha Halilhodžić
Radiosarajevo.ba / Miroslav Ćiro Blažević i Vahid Vaha Halilhodžić ponovo prijatelji

Na svadbi Emira Ganića, sina Ejupa Ganića, bivšeg člana Predsjedništva BiH, i Irme Lugušić, kćerke uspješnog trenera golmana Envera Lugušića, okupila se i brojna poznata nogometna imena.

Kako smo saznali, svadba je pripremana nekoliko mjeseci, a posebno su birane zvanice i ko će s kim sjediti na vjenčanju.

Veselo je na Ilidži: Prolaznici uživaju u vjenčanju Emira Ganića i Irme Lugušić

Lugušić, nekadašnji uspješni golman Fudbalskog kluba Sarajeva, kasnije trener u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, bio je zadužen za sportsku raju, u želji da na kćerkino vjenčanje dođu svi njegovi sportski prijatelji.

Halilhodžić i Enver Lugušić su veliki prijatelji - undefined

Radiosarajevo.ba: Halilhodžić i Enver Lugušić su veliki prijatelji

Popularni Luga imao je jedan plan – da za istim stolom sjede Vahid Halilhodžić i Miroslav Blažević, koji su u jednoj vrsti svađe.

„Imao sam cilj da zajedno s njima bude i Mehmed Baždarević, kao i glumac Emir Hadžihafizbegović. Meši je majka nedavno umrla, a i otac mu je bolestan, pa se nije dugo zadržao. Vaha i Ćiro su se ugodno družili, razgovarali o brojnim sportskim temama, sjećanjima iz dana Dinama i tako je došlo do pomirenja. Istina, nisu oni bili u nekoj svađi, ali lijepo je da su riješili nedoumice, otkrio je Lugušić za Radiosarajevo.ba.

Nakon što su zakopali ratne sjekire, Vaha i Ćiro su nastavili razgovor, ali i najavili zajedničke projekte, otkriva nam Lugušić.

„Ćiro je u svom stilu rekao da je Vahu uvijek smatrao trenerskom veličinom, te da će biti njegov impresario. Dodao je da će Vahina naredna stanica biti Paris Saint Germain. Svi bismo voljeli da tako bude“, dodao je Lugušić za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije