Žrijeb za Europa ligu: Sarajevo protiv Banantsa, Željezničar dobio Narva Trans

E. H.
Žrijeb za Europa ligu: Sarajevo protiv Banantsa, Željezničar dobio Narva Trans
Nakon što je u utorak prvak BiH HŠK Zrinjski saznao da će preko Spartaka morati tražiti prolazak u naredno pretkolo za Ligu prvaka, danas su protivnike u prvom pretkolu Europa lige saznali i FK Sarajevo, FK Željezničar i NK Široki Brijeg.

Tako je današnjim žrijebom u Nyonu odlučeno da će NK Široki Brijeg kao nenosilac grupe u prvom pretkolu igrati protiv Domžalea, dok će FK Sarajevo i FK Željezničar kao nosioci u svojim grupama igrati protiv armenskog Banantsa, odnosno protiv estonskog Narva Transa .

S obzirom da je FK Sarajevo bio nosilac, mogući protivnici bili su još i Ferencvaroš (Mađarska), Petrocub (MLD), Laci (ALB) te Engordany (AND) / Folgore (San Marino). Ipak, na veliku sreću Sarajevo je izbjeglo veće probleme s protivnicima u pretkolu, te će imati nešto laški tekst u prvom krugu.

Prva utakmica na programu je 12. jula u Armeniji, a revanš se igra za sedam dana u Sarajevu.

Slična je situacija i sa FK Željezničarom, koji je također bio nosilac u svojoj grupi, a njegovi potencijalni protivnici bili su: Chickhura Sachkhere (GEO), Vaduz (LIE), Narva Trans (EST), Cefn Druids (WAL) / Trakai (LTU), Gandzasar-Kapan (ARM), UE Sant Julia (AND) / Gzira United (MLT). I Plavi s Grbavice imali su dosta sreće kada je riječ o žrijebu, te su dobili jednu laganiju ekipu u vidu estonskog Narva Transa.

Prva utakmica na rasporedu je 12. jula na stadionu Grbavica, a revanš susret je na rasporedu sedam dana kasnije (19. jula)

Nešto manju sreću u cijelom žrijebu imao je treći predstavnik BiH u Europa ligi NK Široki Brijeg, koji je dobio izuzetno neugodnu ekipu Domžalea iz Slovenije. 

Ipak, s obzirom da su mogli žrijebom dobiti i Dinamo Tbilisi ili Rangerse, nekako možda u Širokom Brijegu mogu biti i zadovoljni današnjom odlukom. Inače, prav utakmica na rasporedu je 12. jula na Pecari, a revanš susret je na rasporedu sedam dana kasnije, 19. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije