Odgođen žrijeb Premijer lige: Borac dva sata prije sjednice dostavio zahtjev

Radiosarajevo.ba
Odgođen žrijeb Premijer lige: Borac dva sata prije sjednice dostavio zahtjev
Na današnjoj sjednici Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, između ostalog, donio je i odluku o odgođanju žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige BiH za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za sutra u 12 sati.

Razlog za odgađanje žrijeba „BH Telecom“ Premijer lige je zahtjev FK „Borac“ Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH od dana 29.  maja 2018. godine, a koji je Izvršnom odboru NSBiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice.

Kao što je poznato, potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u „BH Telecom“ Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uvjeta iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova. 

FK „Borac“ Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora NSBiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK „Borac“ Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Novi sistem takmičenja u Premijer ligi: BiH će prvaka dobiti nakon 33 kola

Podsjetimo, NSBiH je danas donio odluku da će se Premijer liga BiH naredne sezone igrati trokružno (33 kola), te da će ekipe imati pravo na četiri strana igrača (ranije bilo šest) među 18 prijavljenih za utakmicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije