Zoran Zekić pred revanš s Aktobeom: "Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo"

1
Radiosarajevo.ba
Zoran Zekić pred revanš s Aktobeom: "Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Zoran Zekić, trener FK Sarajevo

Uoči revanš utakmice prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv kazahstanskog Aktobea, FK Sarajevo organizovao je press konferenciju, na kojoj se medijima obratio trener bordo tima Zoran Zekić.

Hrvatski stručnjak na početku izlaganja otkrio je da je Renan Oliveira počeo trenirati s ekipom, dok Muhamed Buljubašić i Mirza Mustafić još nisu.

"Na kvalitetnoj smo razini, pokazali smo sve naše probleme momcima, ali i dobre stvari iz prve utakmice. Očekujem da budemo još pametniji i hrabriji te kvalitetniji u pasu. Igrači u sutrašnji meč trebaju ući s velikom vjerom i nošeni našim navijačima, ali da nas navijači nose na jedan pametan način, jer ne smijemo potcijeniti Aktobe, to je već formirana ekipa. Čeka nas dosta teška utakmica", započeo je Zekić.

Melina Borčak: Ne smijemo dozvoliti da se izvlače lažima!

Melina Borčak: Ne smijemo dozvoliti da se izvlače lažima!

Iako je Sarajevo slavilo u prvom susretu s 1:0, Zekić ne preuzima ulogu favorite.

"Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo. Šta bi bilo da smo izgubili? Ne smije nas ovaj rezultat nimalo zaplašiti. Često se dešava da obrnuta psihologija utječe na stvari. Aktobe će biti s puno manje pritiska nego u prvoj utakmici. Vjerovatno su nas analizirati i vidjeli da još imamo dosta problema. Ne bi bilo ni normalno da poslije ovako malo vremena to funkcioniše na razini na kojoj bih želio".

Obišli smo lokacije gdje se prodaju ulaznice za europsku utakmicu FK Sarajevo: Evo šta smo snimili

Obišli smo lokacije gdje se prodaju ulaznice za europsku utakmicu FK Sarajevo: Evo šta smo snimili

Zadovoljan je Zekić fizičkom spremom, koja je na zadovoljavajućem nivou.

"Nisam ni sumnjao što se tiče fizičke spreme, iako nam fali brzine u nekim segmentima. Malo mi se nije sviđao ni kriterij sudije, dobili smo puno žutih kartona. Kada dođe utakmica, zaboraviš na sve detalje. Neke stvari možda previše potenciram, ali takva nam je sudbina i situacija. Ako čovjek stalno traži probleme, onda oni dolaze i brže nego što se nadaš".

Istakao je da ga ne brine pritisak Koševa.

"Pritisak je sastavni dio fudbala. I gore je bila odlična atmosfera. Nas ima dosta novih, ali pri samom potpisu za Sarajevo, trebaš se raspitati u kakvu sredinu dolaziš. Ili želiš igrati nogomet na visokoj razini, ili negdje za puno manje para. Mene taj adrenalin vodi kroz život. Nadam se da će moji igrači to isto tako shvatiti. Sutra će biti velika podrška, ali će, naravno, u nekom trenutku tražiti i nešto za šta mi u ovom trenutku i nismo sposobni", kazao je Zekić, a potom odgovorio na pitanje o mogućim penalima.

Zoran Zekić, trener FK Sarajevo

"Nismo još radili penale. Ne znam hoćemo li. Ako razmišljaš o tim detaljima, šalješ igračima poruku koju ja ne želim znati. Dobili smo dosta informacija, neki su to prihvatili, neki još nisu prihvatili ni moj karakter. Znam da se nije previše od nas očekivalo u prvoj utakmici, sada se stvari mijenjaju. Ne znam mogu li se penali uvježbati za jedan dan. Ja sam igrao cijelu karijeru i nisam naučio pucati", zaključio je Zekić.

Susret između FK Sarajevo i FK Aktobe igra se u četvrtak, 18. jula, na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom od 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije