Zmajevi večeras love prvu pobjedu u Ligi nacija, evo ko prenosi meč

1
Radiosarajevo.ba
Zmajevi večeras love prvu pobjedu u Ligi nacija, evo ko prenosi meč
Foto: EPA-EFE / Sa meča BiH - Finska u Helsinkiju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas lovi prvu pobjedu u Ligi nacija. Protivnik će biti Rumunija u 2. kolu Lige nacija, a meč se igra na Bilinom Polju. 

Podsjetimo, naši Zmajevi su u subotu odigrali neriješeno (1:1) u gostima kod Finske i na taj način otvorili novo izdanje Lige nacija.

Danas će protivnik biti nešto lakši, a i teren će biti domaći pa s pravom očekujemo pobjedu.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

S Rumunijom smo posljednji put igrali davne 2011. godine u Bukureštu kada smo izgubili 3:0. Samo nekoliko mjeseci prije toga, istog rivala smo dobili u Zenici 2:1.

Rumunija je danas ipak dosta slabija reprezentacja nego tada što potvrđuje i posljednji rezultat jer su u Podgorici izgubili od Crne Gore sa 2:0.

Naš selektor Ivaylo Petev, jučer je najavio ovaj susret.

"Sastav još nije poznat, čak ni meni. Imamo još dva treninga, sastav ćemo znati tek dva sata prije utakmice, a jasno je da će biti izmjena u odnosu na duel sa reprezentacijom Finske. Rumuniju pratim, njihovo prvenstvo pratim, to je meni bliska zemlja i znam 99% igrača. Oni su uvijek imali vrhunske igrače, ali svaka je utakmica priča za sebe, tako da svako može imati loš dan. Mi se moramo fokusirati na sebe i pokušati da dobijemo utakmicu. Ne znam u kojem ćemo sistemu igrati, hoće li to biti 4-3-3 ili 3-5-2, važno je da budemo na nivou", kazao je Petev.

Zmajevi i Rumunija meč počinju u 20:45 sati, a direktan TV prenos bit će na BHRT-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije