Selektor Petev iz Helsinkija: "Vratit ću se na ono što stalno pričam"

5
Radiosarajevo.ba
Selektor Petev iz Helsinkija: "Vratit ću se na ono što stalno pričam"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Selektor Ivaylo Petev

Finska i BiH su večeras odigrale 1:1 u Helsinkiju u susretu grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Pukki je doveo Fince u prednost, Prevljak je u 93. minuti zabio za 1:1.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev je po završeku meča dao svoj komentar.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu prvih petnaestak minuta. No, vratit ću se na ono što stalno pričamo. Uslijedile su naše individualne greške, jedna dvije tri i onda su na kraju izgledali bolje posljednjih pola sata i dali su Finci gol iz penala, za koji ne znam je li bio ili nije", kazao je Petev iz Helsinkija.

Zatim je rekao:

"Mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolji. Dali smo sve od sebe što smo mogli i što smo imali kapaciteta od trke. Startao sam sa igračima koji su do kraja maja imali ligaške utakmice i završili prvenstva 25. maja. Odigrali smo 1:1, imali smo i sreće, ali imali smo i šansi da ranije postignemo pogodak", rekao je Petev.

Komentiraoi je gru Miralema Pjanića...

"Ne možemo sada da krenemo na jednog igrača. Mire je dugo pauzirao, imao je povredu. Nije igrao posljednjih nekoliko kola, a riskirali smo s njim. On nam je bitan i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", dodao je Petev.

U utorak slijedi duel sa Rumunijom u Zenici.

"Vrlo je moguće da će novi igrači biti starteri u narednoj utakmici. Svaki igrač je bitan, a svaki igrač će dobiti priliku da je iskoristi na pravi način. Nadam se da će gol podići ekipu, šteta bi bilo da smo izgubili danas, ali fudbal je čudo", podvukao je Ivaylo Petev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije