Zmajevi večeras igraju protiv Kipra - sretno, momci!

Anadolija/Radiosarajevo.ba
Zmajevi večeras igraju protiv Kipra - sretno, momci!
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici, na Bilinom polju, igra protiv Kipra u okviru 3. kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Početak utakmice je u 20.45.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević rekao je uoči utakmice kako reprezentacija mora sve dati od sebe za sutrašnji susret.

„Radili smo, analizirali smo. Moramo što prije nastaviti prema onome što nas čeka i dati sve od sebe, jer ta tri boda su izuzetno važna. Prema tome, mislim da ne treba ponavljati koliko je važno i koliko treba želje i motivacije za tu utakmicu. Ako to ne možemo uraditi, nemamo šta tražiti tu. Vjerujem da ćemo uraditi jednu dobru utakmicu, ne da se iskupimo za Belgiju, nego da obradujemo ljude koji će doći da nas bodre“, poručio je Baždarević i dodao:  

„Nismo bili zadovoljni, sve možemo da opravdamo, osim velike želje, trčanja i borbenosti koje nije bilo dovoljno za takvu utakmicu. Mislim da smo svi svjesni da se to ne smije ponoviti. Računam na sve igrače koji su ovdje.“

Dodao je kako nije isključeno da formacija bude ista kao u meču protiv Belgije.

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je kako su u susretu s Belgijom svi podbacili. „Što se tiče Belgije, kao što sam rekao poslije utakmice, svi smo podbacili, počevši od mene. Ne možemo biti zadovoljni jer jedna ekipa koja želi da bude među prve dvije i da izgubi 4:0 je previše. Sami smo krivi, a ono što smo napravili na terenu nije bilo dovoljno nizašta. Od početka kvalifikacija se stalno vraćamo na Kipar koji nas je koštao prošlih kvalifikacija i 100 posto sam siguran da ih ovaj put nećemo potcijeniti“, rekao je kapiten, dodavši kako bi volio „zabiti“ gol za pobjedu.

Christakis Christoforou, selektor fudbalske reprezentacije Kipra, rekao je kako Bosna i Hercegovina ima dosta dobar tim: „Znamo ko je BiH, koliko su jaki kao tim, znamo da imaju odlične igrače s dosta njih u Evropi. Treba da damo sve od sebe da dobijemo utakmicu. Naši igrači su spremni za to i znaju da će biti jako teško.“

Na pitanje novinara o rezultatima koje je selekcija Kipra postigla u ovim kvalifikacijama, bez pobjede i bodova iz dva susreta, selektor Kipra rekao je kako je bitno gledati rezultat, a ne statistiku, jer ona nekada ne pokazuje stvarno stanje.

Vincent Fabien Laban Bounayre, igrač selekcije Kipra, rekao je kako poznaju selekciju Bosne i Hercegovine: „Igramo protiv jakog tima, ali tima koji znamo iz prethodnih susreta. Spremni smo za treći susret i spremni smo za tešku utakmicu i da damo sve najbolje od sebe.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije