Zmajevi večeras igraju na Koševu: Evo gdje možete gledati BiH protiv Irana

Radiosarajevo.ba
Zmajevi večeras igraju na Koševu: Evo gdje možete gledati BiH protiv Irana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekuje Iran u prijateljskoj utakmici.

Zmajevi love prvu pobjedu u 2020. godini, a daleko važniji podatak je da puleni Duška Bajevića moraju ostati neporaženi kako bi izbjegli da ispadnu iz "trećeg šešira" uoči žrijebanja grupa za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi nakon Irana imaju još dvije prelike za taj poduhvat, ali su šanse za osvajanjem bodova veoma male protiv Nizozemske (Amsterdam) i Italije (Sarajevo, Grbavica).

Naime, u slučaju da naša selekcija u predstojeća tri susreta (Iran, Nizozemske, Italija) naniže nove poraze, lako se može dogoditi da Grčka i Finska preskoče BiH na FIFA-inoj ljestvici te tako gurnu naš nacionalni tim u četvrti “bubanj”.

Poznato je i gdje će ljubitelji nogometa na malim ekranima posmatrati duel s Koševa, s obzirom na to da zbog mjera zabrane na olimpijskom stadionu neće biti gledatelja. 

Prava TV prijenosa za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine ima Nova BH, a u regionu će utakmicu prenositi Sport klub 1 Srbija i Sport klub 1 Slovenija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije