Bitka za treći šešir: Evo zbog čega je Zmajevima bitan meč sa Iranom

0
Radiosarajevo.ba
Bitka za treći šešir: Evo zbog čega je Zmajevima bitan meč sa Iranom
Foto: Reprezentacija.ba / Zmajevi

Iznenađujuća sinoćnja pobjeda reprezentacije Finske (2:0) u prijateljskom meču na gostovanju u Francuskoj, dodatno je zagorčala život selekcijama Bosne i Hercegovine i Grčke.

Finci su ovim trijumfom, naime, znatno popravili svoj bodovni saldo na FIFA rang-listi te tako povećali vlastite šanse da uđu u treći jakosni šešir pred žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Time su ujedno pojačali pritisak na Zmajeve i Grke pred naredne susrete, koji su “iznad crte” i zasad mogu računati da će imati nešto povoljniju situaciju pred “ples kuglica” u Cirihu 7. decembra.

Za sada.

Naime, u slučaju da naša selekcija u predstojeća tri susreta (Iran, Nizozemske, Italija) naniže nove poraze, lako se može dogoditi da Grčka i Finska preskoče BiH na FIFA-inoj ljestvici te tako gurnu naš nacionalni tim u četvrti “bubanj”, piše SCSport.

Stoga se iskreno nadamo da će večeras na Koševu (18 sati) izabranici Dušana Bajevića ostvariti povoljan rezultat protiv Irana.

Čak i remi u prijateljskom susretu zakazanom u zvaničnom FIFA terminu, a naročito protiv selekcije sa trenutno boljim plasmanom na rang-listi (Iran je na 29. mjestu, Zmajevi su 51. pozicija), donosi bodove koji mogu biti presudni u borbi za treći šešir.

Naravno, bilo bi lijepo ostvariti i dobre rezultate u Ligi nacija protiv Nizozemske i Italije, no svakako bi Zmajevi sa manje stresa dočekali te utakmice ukoliko bi večeras izbjegli poraz ili čak pobijedili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije