Zmajevi u Wroclawu traže prvu pobjedu, repriza Mundijala u Zagrebu

0
Promotivni tekst
Zmajevi u Wroclawu traže prvu pobjedu, repriza Mundijala u Zagrebu
Foto: Mozzart Sport / Ilustracija

Četvrto kolo Lige nacija – Lige A, donosi nam nove uzbudljive utakmice i još uzbudljivije kvote kladionice Mozzart. Tekst nam donosi dopisnik Mozzart Sport portala.

Bosna i Hercegovina nakon remija sa Holandijom gostuje reprezentaciji Poljske. Ovaj je meč za „Zmajeve“ od presudnog značaja ukoliko žele izboriti ostanak u eliti.

Izabranici Dušana Bajevića su nakon bolnog ispadanja u polufinalu baraža za Euro od Sjeverne Irske, u nedjelju protiv favorizovane Nizozemske odigrali utakmicu bez golova. Iako su rane nakon meča na Grbavici bile još uvijek svježe, reprezentativci BiH su ipak smogli snage i odigrali itekako ravnopravnu utakmicu protiv Nizozemske predvođene Van Dajkom, Vajnaldumom, De Jongom i ostalim zvijezdama „lala“. Bio je to drugi osvojeni bod za „Zmajeve“ u okviru Lige nacija, predhodno su remizirali sa Italijom a zatim poraženi od Poljske.

BOSNA I HERCEGOVINA POBJEĐUJE POLJSKU – KVOTA 4.40

Upravo je Poljska naredni rival „Zmajevima“. Poljaci imaju četiri osvojena boda i nalaze se na trećem mjestu. Ukoliko bi BiH slavila u ovoj utakmici, pretekla bi Poljake pa bi posljednje kolo odlučivalo o putniku u Ligu B. Međutim, da Poljaci nisu ni malo naivan protivnik pokazali su u protekle dvije utakmice, najprije su u prijateljskoj utakmici sa 5-1 savladali Finsku koja je u proteklim kvalifikacijama izborila Evropsko prvenstvo upravo iz grupe u kojoj je bila naša reprezentacija, a zatim su u Ligi nacija remizirali sa Italijom odigravši 0-0.

Za razliku od prvog duela sa Poljskom, Bajević ovaj put može računati na Pjanića i Krunića koji itekako znače našem veznom redu, a upravo u prvoj utakmici sredina „Zmajeva“ bila je ta koja je u potpunosti zakazala što su Poljaci znali iskoristiti. Sigurno je da nas ovaj put očekuje dosta drugačija utakmica u odnosu na pomenutu.

BOSNA I HERCEGOVINA ĆE DATI NAJMANJE 1 GOL – KVOTA 1.55

Utakmica sa Poljskom ujedno je i najvažnija za reprezentaciju BiH u Ligi nacija jer bi poraz značio siguran put u Ligu B, tako da za Bajevića u ovoj utakmici ne smije biti kalkulacija i za očekivati je da na teren istrči naš najjači sastav predvođen Džekom i Pjanićem od prve minute. Iako su „Zmajevi“ dobili prolaznu ocjenu za utakmicu sa Nizozemskom, treba reći da je naš tim najbolje izgledao upravo u trenucima kada su Džeko i Pjanić bili zajedno na terenu.
Kod Poljaka je zbog lakše povrede upitan nastup njihove najveće zvijezde, Roberta Levandovskog, pa bi tako u vrhu napada svoje mjesto mogao zauzeti Arkaiduš Milik.

Meč u Vroclavu dat će nam odgovor na mnoga pitanja, „Zmajevi“ nakon poraza od Sjeverne Irske i remija sa Nizozemskom traže svoju prvu pobjedu u novom izdanju Lige nacija, sve osim toga, tim Duška Bajevića dovelo bi u prilično tešku situaciju kada govorimo o opstanku u Ligi A.

Repriza finala Mundijala u Zagrebu

Zanimljvo će biti i u Zagrebu gdje fudbalska reprezentacija Hrvatske dočekuje „Trikolore“, svjetske prvake iz Rusije. Bit će ovo prilika za svojevrsnu „reprizu“ finala svjetskog prvenstva.

Hrvati su u prošlom kolu upisali svoju prvu pobjedu u Ligi nacija, savladana je Švedska rezultatom 2-1, pa su „vatreni“ tako pobjegli sa posljednjeg mjesta u grupi. Pobjede protiv Švicarske i Švedske probudili su tim Zlatka Dalića, koji sa velikom dozom optimizma dočekuje Francuze.

Motiva za Modrića i društvo neće nedostajati, poraz u finalu Mundijala i onaj prošlog mjeseca u Ligi nacija (4-2), dovoljan su razlog da Hrvati daju sve od sebe za pobjedu.

HRVATSKA ĆE POSTIĆI NAJMANJE 1 GOL – KVOTA 1.47

Hrvatska još uvijek ima teoretske šanse za prvo mjesto u grupi, iako je takav scenarij teško očekivati jer bi u tom slučaju morali pobjediti sve utakmice do kraja, nadajući se pri tome remiju Francuza i Portugalaca u međusobnom susretu, te da obje reprezentacije izgube od Švedske, što je ipak teško očekivati. No, eventualna pobjeda protiv Francuza pa i osvojen bod itekako bi olakšali Hrvatskoj borbu za ostanak u Ligi A.

I pored smjene generacija u odnosu na svjetsko prvenstvo, Dalić itekako ima „moćno oružje“ u rukama, podmlađenu ekipu predvodi Luka Modrić, a osim njega u veznom redu selektor Hrvatske može računati na Pašalića, Kovačića, Brozovića i Badelja, sredina terena definitivno ostaje najveća snaga „vatrenih“. U sjajnoj formi je Andrej Kramarić strijelac gola protiv Švedske, a osim njega veliku prijetnju Francuzima predstavljat će i mladi Vlašić koji se također upisao u strijelce u protekloj utakmici. Sjajnu utakmicu protiv Švedske odigrao je stoper Marseja, Ćaleta Car, pa uz njega i Lovrena, te iskusnog Vidu i odbrana Hrvatske čini se itekako jakom.

FRANCUSKA ĆE POSTIĆI 1 ILI 2 GOLA NA MEČU – KVOTA 1.62

No, ne treba zaboraviti da se sa druge strane nalazi najbolja reprezentacija svijeta predvođena Mbapeom. Didier Dešamp vrlo često je na slatkim mukama oko izbora početnog sastava, a kako i ne bi bio kada na raspolaganju osim Mbapea, na raspolaganju ima igrače kao što su Grizman, Žiru, Pogba, Martial, Varane. Koliko Francuzi znaju i mogu biti opasni, osjetila je reprezentacija Ukrajine koja je od „trikolora“ prije sedam dana pregažena sa visokih 7-1.

Francuzi će u Zagrebu sigurno dati svoj maksimum, tim prije jer žele prvo mjesto u grupi, te tako nakon osvajanja Svjetskog prvenstva, imaju priliku boriti se i za naslov u Ligi nacija. Uzmemo li u obzir da je naredne godine Evropsko prvenstvo na kojem je realno Francuska prvi favorit, onda je jasno da Dešamp ima šansu napraviti nešto što niko nije prije njega.

Ono što je već sada sigurno je da nas u Zagrebu očekuje velika utakmica između dva sjajna tima, pa tako ni golovi ne bi trebali izostati, što potvrđuju i kvota kladionice Mozzart prema kojoj kvota na najviše 3 gola iznosi 1.29. Je li Dalić smislio način kako zaustaviti moćnu Francusku, vidjet ćemo na Maksimiru od 20:45.

Pogledajte kompletnu MOZZART ponudu i sastavite tiket onlajn:

Liga nacija – A

Liga nacija – B

Liga nacija – C

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije