Danas okupljanje Zmajeva za tri važna susreta: Kreću operacije "Baraž" i Liga nacija

0
A. S.
Danas okupljanje Zmajeva za tri važna susreta: Kreću operacije "Baraž" i Liga nacija
Foto: EPA-EFE / Zmajeve love tri boda u Poljskoj

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas kreće u operaciju “Baraž”, kada se na Ilidži očekuje okupljanje igrača i strčnog štaba

Već ranije je poznato da Zmajeve u oktobru očekuju tri važna ispita - jedan u kvalifkiacijama za Europsko prvenstvo, zatim mečeve Lige nacija

Selektora Zmajeva Duška Bajevića sa nogometašima prvi izazov očekuje već 8. oktobra, u četvrtak, kada na Grbavicu stiže Sjeverna Irska. Riječ je o polufinalu baraža ua Euro.

Nakon toga, 11. poktobra Zmajevi u Zenici u okviru Lige nacija dočekuju Nizozemsku u najjačem sastavu, da bi treću utakmicu u šest dana BiH igrala u srijedu, 14. oktobra, kada gostuje Poljskoj u Wroclavu na Stadionu Miejski. Ovu utakmicu Lige Nacija igramo od 20,45 sati. 

Selektor Dušan Bajević za utakmicu protiv Sjeverne Irske objavio je spisak od 30 igrača početkom prošle sedmice. No, nakon silnih otkaza bio je primoran na nove pozive.

Podsjetimo, prvo su otpali Toni Šunjić i Adnan Kovačević, zatim su povrijeđeni Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić i Elvir Koljić.

Bajević je naknadne pozive uputio za Dinu Hotića, Bojana Nastića i Milana Đurića.

Edin Džeko - undefined

Foto: EPA-EFE: Edin Džeko

Podsjetimo, utakmica baraža protiv Sjeverne Irske igra se 8. oktobra na Grbavici, s početkom u 20.45 sati.

Kladionica Mozzart tipuje da BiH ima veliku prenost, pa je tako na trijumf Zmajeva daje kvotu od 1.90.

No, oni koji vjeruju u će biti remi mogu odlično zaraditi jer je kvota čak 3.40.

Ostatak ponude na ovu utakmicu, na kojoj se očekuje i mnogo golova - može pogledati na OVOM linku.

Izvršni odbor UEFA-e je donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, pa se narednih dana očekuje preciziranje detalja u vezi povratka gledalaca na utakmice protiv Sjeverne Irske i Nizozemske.

"Zaključeno je da se omogući djelimično prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz striktno poštovanje "Uefinih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uslova za povratak gledalaca", te uz obaveznu primjenu zdravstvenih i sigurnosnih mjera koje zahtijevaju lokalne vlasti. Ukupan broj dostupnih ulaznica neće biti veći 2.000 a informacija o distribuciji ulaznica bit će naknadno objavljena", naglasili su iz Nogometnog saveza BiH.

U slučaju pobjede nad Sjevernim Ircima, Zmajevi će u novembru igrati protiv boljeg iz meča Slovačka – Republika Irska.

BiH, ako prođe baraž, na Euru će igrati u grupi sa Španijom, Poljskom i Švedskom

Bajevićev spisak

Na okupljanju se danas na Ilidži očekuju sljedeći reprezentativci:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Bojan Nastić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Dino Hotić, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Milan Đurić, Smail Prevljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije