Zmajevi će u srijedu dobiti novog selektora - navodno se već zna ko će preuzeti reprezentaciju

6
Radiosarajevo.ba
Zmajevi će u srijedu dobiti novog selektora - navodno se već zna ko će preuzeti reprezentaciju
Foto: NS BiH / Zmajevi će dobiti novog selektora

Čini se da su sve dileme otklonjene i da će od sutra na klupi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine sjediti novi selektor – Faruk Hadžibegić.

Naime, kao što je poznato, bugarskom stručnjaku Ivaylu Petevu 31. decembra prošle godine istekao je dvogodišnji ugovor koji neće biti produžen, a članovi "fudbalske vlade" iz Sarajeva u bivšem jugoslovenskom reprezentativcu i legendi fudbala u BiH našli su novog vođu koji će imati glavni zadatak da odvede Zmajeve, prvi put, na završnicu Evropskog prvenstva.

Inauguracija Hadžibegića, tvrdi Srpskainfo, treba da se desi na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja počinje sutra u 12 sati u Sarajevu.

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Faruk Hadžibegić
Foto: AA: Faruk Hadžibegić

Hadžibegić je već jednom, u kratkom periodu, 1999. godine bio selektor BiH, a obavljao je i funkciju selektora Crne Gore prije aktuelnog Miodraga Radulovića. Imao je i ulogu ambasadora fudbala, a bio je poznat kao jedan od najžešćih kritičara prethodnog predsjednika FS BiH Elvedina Begića.

Poslije sjednice Izvršnog odbora u prostorijama Saveza čelnici ove organizacije organizovaće tradicionalni novogodišnji koktel i druženje s novinarima koji prate rad FS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije