Zlatan Ibrahimović je vanzemaljac: Šveđanin postavio još jedan rekord Serie A

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović je vanzemaljac: Šveđanin postavio još jedan rekord Serie A
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović pomjerio nove granice

Milan je u posljednjem kolu italijanskog prvenstva sa 3:0 slavio na San Siru protiv Cagliarija, a Šveđanin bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović promijenio je knjige rekorda Serie A.

Milan je stigao do 12. utakmice u nizu bez poraza što mu se nije dogodilo još od slavnih dana dok je na klupi sjedio Fabio Capello u sezoni 1991/92., a bio je to i 20. susret zaredom u Serie A, u kojem je milanski velikan zabio barem jedan pogodak što mu je uspjelo još samo u četiri sezone u svojoj historiji.

Posebna priča je Zlatan Ibrahimović, ovaj veteran ostat će u Milanu i sljedeće sezone ako čelnici kluba zadrže ključne ljude (trenera Stefana Piolija, Hrvata Antu Rebića, golmana Ginaluigija Donnarummu) te mu ponude oko šest miliona eura godišnje plaće.

I protiv Cagliarija je Šveđanin pokazao da vrijedi taj novac, jer je zabio svoj deseti pogodak te je postao najstariji nogometaš u historiji Serie A s dvoznamenkastim učinkom u jednoj sezoni u dobi od 38 godina i 302 dana.

Na toj ljestvici preskočio je Silvija Piola (38 godina i 127 dana) koji je to napravio u dresu Novare prije 70-ak godina, a spomenimo kako je taj italijanski napadač i dan danas rekorder po broju golova u Serie A (274).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije