Ibrahimović srušio novi rekord pa izdominirao izjavom

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović srušio novi rekord pa izdominirao izjavom
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Švedski nogometaš bosanskohercegovačkog porijekla Zlatan Ibrahimović i sa 38 godina igra u sjajnoj formi, a svijetu poručuje da još nije za penzije.

Pokazao je to i u pobjedi Milana 4:1 protiv Sampdorije u kojoj je postigao dva gola. 

Ibrahimović je tako došao do velikog ostvarenja, prvi je igrač u historiji Serie A koji je postigao barem 50 golova za Inter i za Milan. Nakon utakmice u svom je stilu prokomentirao novi sjajan nastup. 

"Ja sam kao Benjamin Button. Samo što nikad nisam bio star, bio sam uvijek mlad", rekao je švedski napadač usporedivši se s poznatim filmskim likom koji se rodi star, pa postaje mlađi kako mu život odmiče.

Veliko pitanje u Milanu trenutano je hoće li Zlatan ostati. Nedavno je ugovor produžio trener Stefano Pioli, a to bi moglo utjecati i Zlatanov ostanak.

 "Sve najbolje o njemu. Drago mi je zbog njega jer je napravio sjajan posao. Radio je pod paljbom, nesiguran u budućnost. Produženje je zasluženo. Uvijek ti se vrati kada se trudiš. Ekipa vjeruje u njega i poštuje ga", rekao je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije