Kako je Zidane iskoristio NBA legende da podigne motivaciju ekipe pred finale LP

FOTO: Radiosarajevo.ba
Kako je Zidane iskoristio NBA legende da podigne motivaciju ekipe pred finale LP
Foto: EPA / Zinedine Zidane i Luka Modrić
Real Madrid je napravio ono što od 1976. godine nikome nije pošlo za rukom. Tri uzastopne titule najboljeg u Europi posljednji put osvojio je Bayern Minheh (1974-1976), a sada je to napravio madridski Real.

Otkako se Liga prvaka igra po novom formatu niti jedna ekipa do Real Madrida prošle godine nije uspjela odbraniti titulu, a sada su Kraljevi povezali tri. Jedan od ključnih igrača Real Madrida na putu ka titulama prvaka Europe bio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Hrvat je otkrio kako je Zinedine Zidane pronašao način da motiviše fudbalere uoči finala.

"Sedam dana prije finala gledali smo film o košarkaškim timovima poput Chicago Bullsa, Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa. Oni su osvajali titule tri ili četiri puta zaredom. Zvali su ih dinastijama i sada se i mi možemo nazvati dinastijom", rekao je Modrić u razgovoru za njemački Die Welt.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije