Mohamed Salah ne krivi Sergija Ramosa za povredu

Radiosarajevo.ba
Mohamed Salah ne krivi Sergija Ramosa za povredu
Foto: EPA / Duel Ramosa i Salaha

"Mohamed Salah ne krivi Sergija Ramosa za svoju povredu", rekao je fizioterapeut Liverpoola Ruben Pons. Salah je morao napustiti finale Lige prvaka nakon pola sata igre zbog povrede ramena nakon duela sa defanzivcem Madriđana, ali ne krivi njega za povredu.

Povreda ramena mogla bi udaljiti Salaha i od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a mnogo ljubitelja fudbala širom svijeta osudilo je Ramosa zbog starta nad Salahom.

"Mislim da nije ljut na njega. To nije bio namjeran start. Znali smo da je nešto ozbiljno čim je pao na travu, zbog toga što se on nikada ne žali. Plašili smo se najgore. Ja sam bio devastiran. Pokušao sam ga smiriti. Rekao sam mu da ne može sada ništa promijeniti i da ne bi trebao brinuti. Vrijeme je da se traže rješenja, a ne da se žali zbog stvari na koje se ne može utjecati", rekao je Pons.

Egipat svoj put na Svjetskom prvenstvu počinje protiv Urugvaja 15. juna, prije utakmica sa Saudijskom Arabijom i domaćinom Rusijom.

"Čim smo saznali kakva je povreda isplanirali smo tretman. Tužan je zbog toga što se desilo, ali je potpuno fokusiran na oporavak. U normalnim okolnostima oporavak traje između tri i četiri sedmice, ali ćemo pokušati smanjiti taj rok, to je najvažniji cilj", rekao je Pons.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije