Žestoka utakmica u Beču: Srbija izgubila od Austrije rezultatom 2:1

1
Radiosarajevo.ba
Žestoka utakmica u Beču: Srbija izgubila od Austrije rezultatom 2:1
Foto: Fudbalski savez Srbije / Fudbalska reprezentacija Srbije/Arhiv

Duel na stadionu "Ernst Happel" bio je sve samo ne prijateljski, kao da se igralo za bodove na EURO, pucale su i glave u duelima (Maksimović i Gregorič izašli), a na kraju je domaćin slavio zahvaljujući boljem uvodu utakmice.

Austrijanci su za svega 13 minuta igre dali dva gola preko Patricka Vimmera i Christopha Baumgartnera. Njihovi pogoci bili su više plod loše postavljene odbrane Srbije, što će morati da brine selektora Dragana Stojkovića Piksija deset dana prije početka kontinentalnog turnira.

Međutim, takav početak nije odveo Srbiju u krah. Uspjeli su da se trgnu, do poluvremena smanjili  su razliku zahvaljujući golu Strahinje Pavlovića, ali nisu izbjegli poraz.

SIPA istražuje Košarkaški Savez BiH: Šta se krije iza zatvorenih vrata?

SIPA istražuje Košarkaški Savez BiH: Šta se krije iza zatvorenih vrata?

U drugom dijelu su imali prilike za izjednačenje, ali Austrijanci su uspjeli da se izvuku i ostvare čak šestu pobjedu zaredom i pokažu da su potpuno spremni za put u Njemačku.

Njima preostaje da ispravimo greške, prije svega odbrane, a za to im preostaje još utakmica u Švedskoj u subotu. Poslije toga više neće biti prilika...

Orlovi su jako sporo ušli u meč na "Ernst Happelu". Već u devetoj sekundi su Austrijanci zapretili tražeći penal Uroša Spajića nad Baumgartneru, što je sudija Antonio Nobre odbacio, ali je to je bio samo uvod u ono što ih je sačekalo kasnije.

Zmajevi odradili trening bez Edina Džeke u Italiji: Vrijedno se pripremaju za naredni susret

Zmajevi odradili trening bez Edina Džeke u Italiji: Vrijedno se pripremaju za naredni susret

Dok su djelovali uspavano, Austrijanci su nas kaznili sa dva gola u svega četiri minuta, koristeći našu loše postavljenu odbranu. Nemanja Gudelj se uvlačio na štopera iz veznog reda je dva puta dopustio, u saradnji sa Milošem Veljkovićem, da lopta prođe kroz centralu, a da se Vimer i Baumgartner prošetaju do gola.

Prvo je vezista Lajpciga bio asistent Vimmeru, koji je našu odbranu ostavio metrima iza sebe, a potom se ponovo utrčao iz drugog plana i donio Austrijancima veliku prednost na startu.

Međutim, Orlovi nisu klonuli zbog toga. Jesu bili u problemu da sačuvaju duže loptu, ali su prosuli nekoliko kontri pokazujući znakove da se neće predati lako, iako je drugačije djelovalo.

Već u sljedećem napadu smo mogli do gola, Dušan Vlahović je ostavio loptu Dušanu Tadiću, ali su ih centimetri dijelili od radosti. Međutim, to što nije uradio naš kapiten jeste Pavlović.

Fabrizio Romano: Kylian Mbappe novi nogometaš Real Madrida

Fabrizio Romano: Kylian Mbappe novi nogometaš Real Madrida

Baš Tadić je pokrenuo akciju, centrirao, Uroš Spajić skočio visoko, pogodio stativu, ali na sreću se na pravom mestu našao štoper Salzburga i iz peterca rastužio svoje klupske navijače, a obradovao našu dijasporu.

Bio je to pokazatelj da Srbija nije došla u Beč da bude puki učesnik.

Jose Mourinho stigao u Tursku: Pogledajte ovu ludnicu na stadionu

Jose Mourinho stigao u Tursku: Pogledajte ovu ludnicu na stadionu

Napela je u drugom dijelu da stigne do izjednačenja, iako je Piksi uspio da sačuva Tadića i izvede ga na poluvremenu umjesto Aleksandra Mitrovića, ukazao je šansu Lazaru Samardžiću i Veljku Birmančeviću, ali osim inicijative i niza naleta nije bilo pretjerane koristi.

Sjevali su Živkovićevi centaršutevi, ali je ostalo samo na uzdasima solidnog broja srpskih navijača na "Happelu", prije svega zbog odlično postavljene odbrane Austrije. Kao sušta suprotnost naše, iako je Pavlović deo iste kao ubjedljivo najbolji pojedinac.

Ne samo zbog gola, već borbe i ogromne želje da napravi što bolji rezultat. Njemu pripada i najbolji momenat na meču, ne kad je dao gol, već kada je uspio da odbije kontru domaćina u situaciji četiri na dva, kada je prekinuo pas, uzeo loptu i iznudio faul, piše Sportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije