Željo veliki favorit protiv Posušja, Sarajevo i Zrinjski igraju derbi kola

0
Radiosarajevo.ba
Željo veliki favorit protiv Posušja, Sarajevo i Zrinjski igraju derbi kola
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zrinjski - Sarajevo

Još dvije utakmice trećeg kola Premijer lige BiH odigrat će se danas, a na teren će izaći oba sarajevska rivala.

Prvi će to učiniti Željezničar, pošto Plavi od 19 sati na svojoj Grbavici dočekuju Posušje, koje se nakon 12 godina vratilo u elitni rang bh. fudbala.

Čini se to kao idealna prilika da Željezničar dođe do prve pobjede u novoj sezoni, pošto je u prva dva kola osvojio bod. Remizirao je s Borcem, a potom je poražen od Tuzla Cityja na Tušnju, piše SCSport.

Daleko od toga da Želju čeka lagan zadatak, pošto takvih i neće biti za mladi tim s Grbavice u ovoj sezoni, u kojoj od njega niko previše i ne očekuje. Ipak, predstave iz prva dva kola navijačima Želje daju nadu da će večeras slaviti na svom stadionu.

Kladionice daju veliku prednost Želji na dan utakmice. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.40 na pobjedu Želje.

Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati na linku OVDJE.

Odmah po završetku ove utakmice započet će derbi kola na Koševu, gdje Sarajevo dočekuje ekipu Zrinjskog. Iza Sarajeva je nekoliko turbulentnih sedmica, pošto je klub doživio blamažu u Konferencijskoj ligi gdje je ispao od Milsamija, ali se prošlog vikenda uspio vratiti na pobjednički kolosijek i savladati Posušje.

Sada bordo tim očekuje jako težak zadatak. U goste stiže Zrinjski koji je ove sezone odigrao samo jedan meč i to hercegovački derbi na Pecari. Tada je bez golova (0:0) remizirao sa Širokim, pa će večeras na Koševu tražiti prvu pobjedu sezone.

Prema kladionicama nema izrazitog favorita u večerašnjem derbiju. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 2.60 na trijumf Sarajeva, dok je dvojka na Zrinjski 2.75.

Ostale kvote za ovaj duel možete pogledati na linku OVDJE.

Utakmicu s Grbavice od 19 sati prenosi Moja TV, dok derbi s Koševa od 21 sat možete pratiti na Areni Sport 1 BiH.

Na Grbavici sudi Mirza Kazlagić iz Cazina, a na Koševu Elvis Mujić iz Banovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije