Smijenjen upravni odbor FK Željezničar, izglasan novi predsjednik

0
Radiosarajevo.ba
Smijenjen upravni odbor FK Željezničar, izglasan novi predsjednik
Foto: FK Željezničar / Ilustracija

Na sjednici Skupštine FK Željezničar aktuelni Upravni odbor kluba s Grbavice nije dobio podršku članova skupštine te je razriješen dužnosti.

Smijenjen je kompletan Upravni odbor, na čelu sa predsjednikom Samirom Cerićem, a na njegovo mjesto imenovan je Nazif Hasanbegović, sada već novi prvi čovjek kluba sa Grbavice.

Hasanbegović je bio član bivšeg Upravnog odbora FK Željezničar i upoznat je sa problemima sa kojima se Plavi susreću, piše SC Sport.

Upravni odbor su sačinjavali: Samir Cerić (predsjednik), Jasmin Badžak (potpredsjednik), Sam X. Li (član), Dino Husak–Osmanović (član), Kenan Ademović (član), Selen Balić (član), Fuad Zukić (član), Nazif Hasanbegović (član) i Daver Balić (član).

Nakon što je ranije odbijen izvještaj UO, naredni korak je bila očekivana smjena rukovodećeg organa kluba s Grbavice što se na kraju i desilo.

Sljedeći korak na sjednici je prijedlog za izbor novog Upravnog odbora, nakon čega će svoje mišljenje dati članovi Skupštine.

Zatim će se razgovarati o strategiji i politici kluba za naredni pored. Bit će govora i načinu na koji će se obilježiti 100 godina postojanja.

Inače, novo rukovodstvo očekuju pune ruke posla jer trebaju imenovati novog trenera što je brže moguće te omogućiti normalan početak priprema za prvi tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije