Samir Cerić: Pokrenut ću pitanje smjene Amara Osima

2
Radiosarajevo.ba
Samir Cerić: Pokrenut ću pitanje  smjene Amara Osima
Foto: Arhiv / Samir Cerić

Željezničar posljednjih sedmica drma velika rezultatska kriza, a tim s Grbavice predvođen Amarom Osimom u proljetnom dijelu Premijer lige BiH igra očajno.

Dovoljno o tome govori činjenica da Plavi nisu postigli gol u Premijer ligi ove godine, a danas je Željo poražen i od Slobode (1:0) koja je imala šest vezanih poraza.

“Rezultati jesu katastrofalni i ne treba bježati od te konstatacije. Također ne treba ni vrijeđati nečiju inteligenciju i govoriti da je sve plod slučajnosti i da će nas nekad krenuti, samo ne znamo kad. Ovo nije pitanje sreće, problem se zove neefikasnost, sve skupa je evidentno loša igra koja ne proizvodi dovoljno akcija iz kojih bi proizašli golovi. Rezultati sve diktiraju u sportu i nedostatak rezultata onemogućava kompletnom klubu da ide ka oporavku i eventualnom uspjehu. Zato trebamo nazvati stvari pravim imenom”, rekao je predsjednik kluba s Grbavice Samir Cerić.

Kao glavnog krivca za trenutno stanje u klubu navijači detektuju trenera Osima, a s njima se u određenoj mjeri slaže i Cerić.

Lično namjeravam pokrenuti pitanje smjene šefa stručnog štaba, ali nisam siguran da li ću imati podršku ostatka Upravnog odbora. Govorim u svoje ime, kao predsjednik kluba i neko ko se smatra odgovornim da povuče konkretne poteze. Međutim, sada dolazimo do one tačke šta navijači očekuju od mene – da donesem novac u klub, a pritom da ništa ne odlučujem. Ako je tako, a ova situacija bi mogla dati odgovor, onda sa srećom u traženju predsjednika koji će samo upumpavati sredstva, a da se ni za šta neće pitati. Moja vizija od početka je bila zasnovana na kreiranju nove vrijednosti i pronalažavanje komercijalnih metoda koje će omogućiti klubu samoodrživost, kao i profitabilnost. Međutim, sve je uzalud ako nas ne prate rezultati i ako postajemo irelevantni u domaćem prvenstvu. Ranije sam istakao bitnost svlačionice i bojim se da je naš šef stručnog štaba istu izgubio. A kad se to desi svi znamo šta to znači i šta bi trebali biti sljedeći koraci…”, istakao je Cerić.

Prvi čovjek Plavih smatra da klub može izaći iz krize, a ima i nekoliko prijedloga za rješenje problema, piše SportCentar.

“Jedno od rješenja za krizu krije se u prvoj polovini prethodnog odgovora. Drugo može biti promjena načina rada aktuelnog stručnog štaba uz preslagivanje igračkog kadra. Na terenu trebaju biti oni koji ginu za Željin grb. Radije želim u timu vidjeti dijete kluba koje će energijom kompenzirati neiskustvo nego kvalitetnijeg igrača koji ne želi potrčati za loptom jer bojkotuje trenera ili smatra da će mu klub ostati nešto dužan. Nikome nećemo ostati dužni, ali zato nećemo ni tolerisati takav odnos. Niko ne može, niti smije da se postavi iznad kluba”, dodao je Cerić.

Ostaje nam da vidimo šta će se u narednim danima dogoditi na Grbavici, odnosno hoće li Osim ostati na Željinoj klupi te povesti ekipu u narednom kolu Premijer lige BiH protiv Mladosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije