Željezničar u odličnom derbiju na Grbavici slavio protiv Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Željezničar u odličnom derbiju na Grbavici slavio protiv Sarajeva
Fudbalski klub Željezničar dočekao je danas na stadionu Grbavica u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gradskog rivala Fudbalski klub Sarajevo. Slavio je domaćin rezultatom 2:1.

Prvu priliku imali su gosti. Hebibović je centrirao sa desne strane, ali se pred golom Kjosevskog ne snalazi Velkoski. Dvije minute kasnije prilika na drugoj strani. Centrirao je Zec, a Ubiparip šutira glavom preko prečke gostujućeg gola.

U sedmoj minuti gosti su tražili jedanaesterac nakon što je u šesnaestercu srušen Hebibović, ali je Peljto samo odmahnuo rukom. U desetoj minuti nova prilika za domaće. Zec je šutirao, ali je Pavlović uspio odbraniti njegov udarac.

Željezničar je u 13. minuti imao dvije velike prilike. Ubiparip je izašao sam pred Pavlovića, driblao, ali je Hodžić izblokirao. U nastavku akcije pokušao je Zakarić, ali je opet odbrana Sarajeva uspješnija.

U 18. minuti priliku su imali fudbaleri Sarajeva. Ahmetović je šutirao iz driblinga, ali je Kjosevski na mjestu. U 21. minuti fair-play potez Bordo tima. Nakon što je Peljto dosudio nepostojeći korner, Sarić je odlučio vratiti loptu domaćim.

Željezničar je poveo u 23. minuti susreta. Ubiparip je poslao odličnu loptu za Zakarića koji matira Pavlovića za vodstvo ekipe s Grbavice. Sarajevo je moglo do izjednačenja u 28. minuti utakmice.

Domaći su novu priliku imali u 30. minuti utakmice. Pavlović je još jednom zaustavio udarac Zeca. U 36. minuti prilika za goste. Udarac Velkoskog sa 18 metara odlazi pored lijeve stative gola Kjosevskog. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za domaće.

Plavi su zaprijetili već u desetoj sekundi drugog poluvremena, ali je udarac Ubiparipa zaustavio Pavlović. Dvije minute kasnije nova prilika za Željezničar. Šutirao je nakon gužve u šesnaestercu Zec, ali lopta odlazi pored lijeve stative gola gostiju.

U 63. minuti nova prilika za Željezničar. Zakarić je šutirao iz slobodnog udarca s vrha šesnaesterca, njegov udarac odbranio Pavlović, a u nastavku akcije udarac Zeca izblokirao je Stanojević.

U 75. minuti susreta Plavi prijete još jednom. Šutirao je Bogićević nakon kornera, ali preko prečke gola Pavlovića. Plavi su u 76. minuti došli do dva gola prednosti. Zakarić je odlično asistirao, a mrežu Pavlovića zatresao Sinan Ramović.

U 86. minuti susreta Sarajevo je smanjilo rezultat. Herić je poslao odličnu loptu u šesnaesterac domaćih, a Amar Rahmanović pogodio praznu mrežu Kjosevskog. Ostalo je do kraja 2:1 za domaće. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije