Akcija čišćenja terena Grbavice od ranih jutarnjih sati uoči derbija

Radiosarajevo.ba
Akcija čišćenja terena Grbavice od ranih jutarnjih sati uoči derbija
Od ranih jutarnjih sati se pristupilo akciji čišćenja stadiona Grbavica gdje je za danas u 13 sati najavljen ranije odgođeni gradski derbi između FK Željezničar i Sarajevo.

Gradski derbi, odnosno utakmica XVI kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, jučer je morala biti odgođena zbog loših vremenskih uvjeta i snijega koji je igračima onemogućio nesmetano igranje.

Iz FK Željezničar ranije je saopćeno kako će tim učiniti sve da se osiguraju uvjeti za odigravanje utakmice protiv FK Sarajevo, danas u 13 sati.

Također je istaknuto kako će navijačima i jednog i drugog tima, iskorištene ulaznice važiti za današnju najavljenu utakmicu. Prema najavama, kapije stadiona trebale bi biti otvorene danas od 12 sati.

"S obzirom na to da se postavlja pitanje postojanja lopti za igranje u snježnim uvjetima, želimo napomenuti da se takmičenje može igrati samo službenim loptama N/FSBiH koje su dostavljene na početku sezone. Prema nalogu službenih osoba, izvršeno je bojenje postojećih lopti u crvenu boju", saopćeno je iz FK Željezničar.

"Tako je teren po uputi službenih osoba prvo markiran bijelom bojom, a nakon toga i crvenom bojom. Međutim, zbog intenziteta snježnih padavina, teren nije bilo moguće očistiti", zaključeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije