FK Željezničar: Iskorištene ulaznice će važiti za sutrašnju utakmicu

Radiosarajevo.ba
FK Željezničar: Iskorištene ulaznice će važiti za sutrašnju utakmicu
Nakon što je danas zbog vremenskih uvjeta odgođen gradski derbi na Grbavici, iz FK Željezničar ističu da će učiniti sve da se osiguraju uvjeti za odigravanje utakmice protiv FK Sarajevo, u ponedjeljak 27. novembra u 13 sati.

U saopćenju FK Željezničar se navodi da će navijačima i jednog i drugog tima, iskorištene ulaznice važiti za sutrašnju utakmicu. Prema najavama, kapije stadiona se otvaraju u 12 sati, a ukoliko bude drugih informacija FK Željezničar će blagovremeno obavijestiti javnost.

"S obzirom na to da se postavlja pitanje postojanja lopti za igranje u snježnim uvjetima, želimo napomenuti da se takmičenje može igrati samo službenim loptama N/FSBiH koje su dostavljene na početku sezone. Prema nalogu službenih osoba, izvršeno je bojenje postojećih lopti u crvenu boju", navodi se u saopćenju tima s Grbavice.

Dodaje se da je pored navedenog FK Željezničar u toku pripreme utakmice učinio sve što je bilo naloženo.

"Tako je teren po uputi službenih osoba prvo markiran bijelom bojom, a nakon toga i crvenom bojom. Međutim, zbog intenziteta snježnih padavina, teren nije bilo moguće očistiti", zaključeno je.

Podsjećamo, derbi između gradskih rivala FK Željezničar i FK Sarajevo je trebao biti odigran danas u 13 sati u Dolini ćupova, ali je zbog velikih snježnih padavina odgođen za sutra u isto vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije