Veliki preokret Željezničara za jesenju titulu, Sarajevo slavilo u Vitezu

Radiosarajevo.ba
Veliki preokret Željezničara za jesenju titulu, Sarajevo slavilo u Vitezu
Odigrana su posljednja dva susreta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Željezničar je na svom terenu ugostio Radnik, dok je Sarajevo gostovalo kod Viteza.

Željezničar je na svom terenu dočekao Radnik iz Bijeljine. Gosti su poveli u 31. minuti susreta. Odličnu akciju gostujuće ekipe završio je Hadžić. Igrala se 44. minuta na Grbavici kada su gosti došli do dva gola prednosti. Ševko Okić je matirao Fejzića i donio veliku radost gostima.

Željezničar je preokrenuo nakon samo 23 minute igre u nastavku susreta. Igrala se 47. minuta utakmice kada je Kajkut zatresao mrežu Lučića. U 58. minuti susreta bilo je 2:2. Fantastično je šutirao Graovac i matirao nemoćnog Lučića.

Željezničar je u 67. minuti susreta dobio jedanaesterac, a Besimu Šerbečiću pokazan je put u svlačionicu nakon što je dobio drugi žuti karton. Precizan s bijele tačke za veliko slavlje domaćih navijača u 70. minuti bio je Goran Zakarić. Željezničar će tako na zimsku pauzu kao prvoplasirana ekipa prvenstva s bodom više od drugoplasiranog Zrinjskog. 

U drugom susretu koji je počeo u 14 sati Sarajevo je gostovalo kod Viteza. Gosti su poveli već u šestoj minuti utakmice. Rahmanović je odlično prošao po lijevoj strani, pronašao Ahmetovića koji pogađa za vodstvo Sarajeva. Samo deset minuta kasnije Sarajevo je došlo do dva gola prednosti, a ovaj put pogodio je Almir Bekić. Sarajevo je do tri gola prednosti došlo u 76. minuti utakmice. Mrežu Viteza pogodio je Mersudin Ahmetović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije