Željezničar protiv Slobode želi nastaviti niz pobjeda, Velež čeka Krupu

Radiosarajevo.ba
Željezničar protiv Slobode želi nastaviti niz pobjeda, Velež čeka Krupu
Foto: FK Željezničar / Pogodak Semira Štilića

Tri utakmice 4. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.

U centru pažnje je svakako duel Slobode i Željezničara.

Sloboda - Željezničar 19h (Arena sport TV)

Poslije tri vezane pobjede protiv Veleža, Radnika i Borca, uz samo jedan primljen pogodak, Plavi gostuju na Tušnju željni da nastave niz pobjeda na otvaranju sezone. Trener Amar Osim na raspolaganju neće imati štopera Franeta Ikića koji je u tandemu sa Aleksandrom Kosorićem do sada izgledao skoro pa savršeno, ali disciplina nije njegova odlika, pa je već u tri kola zaradio tri žuta kartona, te će ovu utakmicu morati propustiti.

S druge strane, Sloboda je osvojila bod protiv Radnika na Tušnju, pa je namučila Borca dobrih šezdesetak minuta u Banjaluci, a onda je ubjedljivo savladala Mladost i najavila ovaj meč protiv Željezničara. Gradimir Crnogorac sigurno zna motivisati momke, pa nas sigurno i čeka fantastičan meč na Tušnju danas od 19 časova uz direktan prenos na Arenasport TV.

Mladost - Tuzla City 17h

Kolo će otvoriti utakmicom u Doboj- Kaknju Mladost i Tuzla City. Mladost još uvijek ne zna za pobjedu u prva tri kola, a senzacionalno su osvojili bod protiv Sarajeva u drugom kolu odigravši 2:2. Propuštanje ključnog dijela priprema se osjeti na njima, ali i daleko to bolje sada izgleda nego u prvom kolu protiv Borca.

Nasuprot sebe danas će imati Tuzla City koja je sjajno odigrala na Koševu, ali je izgubila 1:0. Na krilima te dobre igre ekipa Zlatana Nalića putuje na ovo gostovanje i traži prve gostujuće bodove ove sezone.

Velež - Krupa 19h

Od 19 sati igra se još jedna utakmica ovog kola. Velež, nakon preokreta na Pecari, s koje je donio bod, dočekuje pod svjetlima tek postavljenih reflektora Krupu.

Novi premijerligaš igra tvrdo, čvrsto, a protiv Olimpika su u srijedu stigli i do prve pobjede i bodova u novoj sezoni. Neće Veležu sigurno biti lako, iako su favoriti, piše Sport1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije