Veliki preokret Veleža na Pecari: Dudićeva taktika donijela bod iz Širokog

Radiosarajevo.ba
Veliki preokret Veleža na Pecari: Dudićeva taktika donijela bod iz Širokog
FOTO: Facebook / Novi uspjeh igrača Veleža

Nogometaši Veleža u Širokom Brijegu, s vrućeg terena Pecare, u Mostar su odnijeli bod (2:2), nakon preokreta i vodstva domaće ekipe od 2:0.

Široki je sjajno otvorio još jedan od derbija trećeg kola Premijer Lige BiH, i nakon 43. minuta vodio sa 2:0, ali je fenomenalni trener Rođenih Feđa Dudić, napravio nekoliko sjajnih izmjena i u drugom dijelu došao do boda. 

Široki je poveo u 25. minuti. Istrčao je Jurilj sam pred Bobića i ruitnski poentirao. To je bio njegov treći gol ove sezone.

Na drugi gol čekalo se 18 minuta. Igrala se 43. minuta kada je Pervan udvostručio prednost domaćih. Slab oje reagirala odbrana Veleža, nekoliko igrača Rođenih se spetljalo, a prvan je to iskoristio i doveo Široki u vodstvo od 2:0.

Dva minuta kasnije - najljepši gol na utakmici. Vodstvo Širokog od 2:0, uspio je smanjiti Ćosić prelijepim pogotkom na asistenciju Vehabovića! sa 2:1 za Široki se otišlo na odmor.

U nastavaku, otvorena igra. Stvaraju se prilike na obje strane, a prvu u 68. minuti koriste Mostarci. Cipetić je srušio Brandaa u šesnaestercu, a sudija Šehović iz Sarajeva pokazao na penal.

Fejsal Mulić je bio precizan s bijele tačke, te doveo Velež do egala od 2:2, nakon što je gubio sa 0:2.

Do kraja susreta obje ekipe su pokušale doći do tri boda, ali se rezultat nije mijenjao.

S ovim remijem na Pecari, Željezničar je ostao jedini na vrhu tabele sa maksimalnih devet bodova u tri kola.    

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije