Željezničar ne smije priuštiti poraz, Sarajevo ima šanse za titulu

Fena
Željezničar ne smije priuštiti poraz, Sarajevo ima šanse za titulu
Susreti devetog kola nogometne Lige za prvaka BiH igraju se danas od 17 sati. Deveto kolo u znaku je gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara koji će biti odigran na Koševu.

Željezničar je vodeći na tabeli s četiri boda prednosti nad vječitim rivalom te dva boda za prvim pratiocem Zrinjskim. Ekipi s Grbavice u preostala dva kola potrebna su četiri boda, te sebi ne smije priuštiti poraz u derbiju.

Trener Slavko Petrović najavio je da će njegovi igrači učiniti sve da dođu do pobjede i na taj način praktično osiguraju titulu. Sarajevo i dalje ima teoretske šanse za titulu, a pobjeda u derbiju uvijek ima poseban značaj te je sigurno da će izabranici Mehmeda Janjoša učiniti sve da savladaju gradskog rivala.

Važno gostovanje očekuje mostarski Zrinjski, koji se sastaje s Radnikom u Bijeljini. Poraz ili remi ekipi iz Mostara značio bi praktično oproštaj od titule, dok će Radnik igrati neopterećen rezultatom, s obzirom na to da je pobjedom Širokog Brijega u Kupu ostao bez mogućnosti da kao eventualno četvrtoplasirani tim izbori plasman u Evropu.

Utakmicu bez velikog rezultatskog značaja odigrat će Sloboda i Krupa koji se sastaju u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije