Željezničar dočekuje Mladost, Sarajevo na Otoci, derbi u Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Željezničar dočekuje Mladost, Sarajevo na Otoci, derbi u Širokom Brijegu
Utakmice naredna tri kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrane u istom terminu zbog regularnosti takmičenja. Dueli 20. kola na rasporedu su danas, a dueli na šest premijerligaških terena počinju u 15 sati.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski na stadionu Pod Bijelim Brijegom ugostit će ekipu Krupe na Vrbasu. Lider na tabeli u velikom je padu forme. Plemići su u posljednjih pet kola osvojili svega šest od mogućih 15 bodova i u trku za titulu prvaka Bosne i Hercegovine vratili Sarajevo i Željezničar, koji sada imaju dva, odnosno četiri boda manje od Mostaraca. Krupa na svom kontu ima dva vezana poraza, od Slobode i Željezničara, a pred njima je još jedna izuzetno teška utakmica. Duel prvoplasirane i petoplasirane ekipe na tabeli u kojem je domaćin veliki favorit.

Fenjeraš na tabeli sarajevski Olimpic u malom gradskom derbiju na stadionu Otoka ugostit će Fudbalski klub Sarajevo. Olimpic je u posljednjih sedam susreta upisao isto toliko poraza, dok Sarajevo već šest kola zna samo za pobjede. Bordo tim veliki je favorit na ovom susretu, a u prilog izabranicima Mehmeda Janjoša ide i tradicija, te ambijent na stadionu. Nema sumnje da će navijači Sarajeva napuniti stadion Otoka.

Željezničar će u odličnoj atmosferi na stadionu Grbavica dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja. Plavi su slavili protiv Krupe na Vrbasu, imaju četiri pobjede u nizu i spremno dočekuju Mladost. Euforija je zahvatila Plavi dio prijestolnice Bosne i Hercegovine i na stadionu Grbavica očekuje se paklena atmosfera. Mladost s druge strane teško da može u Ligu za prvaka, a brige oko opstanka praktično su iza njih. Izabranici Husrefa Musemića slavili su protiv Slobode u prošlom kolu i na Grbavicu dolaze rasterećeni.

Komšijski derbi u Vitezu će odigrati domaćin Vitez i zenički Čelik. Nakon usvajanja novog statuta kluba atmosfera u Zenici je fantastična, što je pokazao i duel sa Zrinjskim koji je s tribina Bilinog polja pratilo oko 8.000 gledalaca. Čeliku predstoji grčevita borba za opstanak, a u Vitezu računaju na sva tri boda protiv ekipe Slavena Muse.

Tuzlanska Sloboda u preostala tri kola vodit će borbu za ulazak u Ligu za prvaka. Tuzlaci su trenutno na šestoj poziciji koja im garantuje plasman u Ligu za prvaka, ali sa svega tri boda više od Širokog Brijega. Metaleghe s druge strane u ovaj duel ulazi nakon velike pobjede nad Širokim Brijegom u Banja Luci, gdje ekipa iz Jajca igra domaće utakmice. Metalleghe se nalazi na desetoj poziciji s osam bodova više od Čelika koji je u zoni ispadanja.

Derbi 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara u Širokom Brijegu odigrat će Široki Brijeg i Radnik. Ekipa s Pecare igra jednu od najlošijih sezona otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine. Nalaze se na sedmoj poziciji i sada im plasman u Ligu za prvaka izgleda kao teško ostvariva misija. Radnik s druge strane igra odlično. Ekipa iz Bijeljine zauzima četvrtu poziciju na tabeli i sigurno će igrati Ligu za prvaka u nastavku sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije