Dilaver: Od utakmice s Gentom ne pamtim bolju atmosferu na Bilinom polju

Faruk Zametica
Dilaver: Od utakmice s Gentom ne pamtim bolju atmosferu na Bilinom polju
Nakon skoro tri godine na stadion Bilino polje vratili su se Robijaši. Navijači Čelika na susretu sa Zrinjskim napravili su zaista sjajnu atmosferu.

Pred 8.000 gledalaca Čelik je remizirao s aktuelnim prvakom i liderom Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:1. Jedini pogodak za Zeničane postigao je Haris Dilaver.

"Lijepo se vratiti kući nakon toliko vremena. Drago mi je da nismo razočarali mnogobrojne navijače koji su nas došli podržati u našem cilju, a to je opstanak. Nadam se da ćemo im uspjeti vratiti to. Borit ćemo se za svaku loptu, baš kao i u susretu sa Zrinjskim", rekao je Dilaver i dodao:

"Osjećaj kod gola stvarno je bio prelijep. Vratiti osmijeh na lica navijača je neprocjenjivo. Morao sam proslaviti gol s njima. Ja sam išao na utakmice i navijao dok sam bio dijete i moram reći da od utakmice s Gentom u Intertoto Cupu ne pamtim bolju atmosferu i navijanje. Nije samo navijala južna tribina, čitav stadion bio je na nogama i zaista od te utakmice s Gentom ne pamtim bolju atmosferu", istaknuo je Dilaver.

Čelik u narednom kolu gostuje kod Dilaverovog bivšeg kluba Viteza.

"Vitez također ima cilj da ostane u ligi. Očekujemo opet dobru atmosferu, Robijaši su najavili dolazak. Mi ćemo ići na pobjedu, ali teren će sve pokazati. U Vitezu sam proveo jedan lijep period u karijeri. Poštovanje i respekt Vitezu, ali ja sada nosim dres Čelika i uradit ću sve da moj tim dođe do pobjede", rekao je Dilaver.

Ekipu Viteza Dilaver jako dobro poznaje, a s nekim fudbalerima dijelio je svlačionicu.

"Dosta dobro poznajem ekipu Viteza, s nekim igračima sam igrao i ranije. Mislim da su Armin Kapetan, Anel Dedić, Toni Livančić i Zoran Kokot njihovi najbolji igrači i od njih se najviše očekuje", istakao je Dilaver.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije