Utakmica puna preokreta: Željezničar savladao Čelik na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Utakmica puna preokreta: Željezničar savladao Čelik na Grbavici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa utakmice FK Željezničar - NK Čelik Zenica
Na stadionu Grbavica, u sklopu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu susret su odigrali nogometaši Željezničara i Čelika iz Zenice.

Željezničar je u ovom meču poveo golom Asima Zeca u 26. minutu, dok je Čelik poravnao tri minuta prije isteka prvog dijela meča, nakon što je Nermin Jamak pogodio iz slobodnog udarca. 

Nakon četiri utakmice bez pobjede, sarajevski "plavi" su dočekali Zeničane na svom stadionu s ciljem da prekinu niz bez pobjede i osvoje nova tri boda kojim bi održali priključak s vodećim ekipama prvenstva.

Prvu veliku šansu imao je napadač Željezničara Sulejman Krpić, koji nakon dubinskog dodavanja Jovana Blagojevića ne uspjeva matirati Ružića. 

Željezničar je u prvom poluvremenu bio dosta bolji protivnik, nizao je šense pred golom gostiju, a takvu igru krunisao je pogotkom Zeca, koji je pogodio glavom nakon ubačaja Zajmovića.  

Nakon postignutog pogotka tempo igre je opao. Stanje na terenu je govorilo da je Željezničar zadovoljan vodstvom od 1:0, a Čelik je u tim trenucima uspijevao kreirati nekoliko napada. 

Zeničani dolaze do poravnanja pred sami finiš prvog poluvremena. Strijelac je bio bivši igrač željezničara Nermin Jamak koji je iz slobodnog udarca pogodio bliži ugao Fejzićevog gola.

Početkom drugog poluvremena, Plavi s Grbavice imali su nekoliko poluprilika, ali nogometaši Čelika uspjeli su postići drugi gol za za potpuno vodstvo.

Naime, igrala se 67. minuta susreta kada je igranje rukom Šehića u šesnaestercu Željezničara sudac sankcionisao penalom.  Okić je izveo najstrožiju kaznu, Fejzić odbranio penal, da bi se lopta ponovo vratila do Okića koji ju je pospremio u mrežu za 2:1.  

Međutim, nije dugo trajalo slavlje Čelika nakon vodećeg gola Ševke Okića iz penala u 67. minutu. 

Četiri minute kasnije Čurjurić je izveo korner, a Rodin je pogodio mrežu Ružića za poravnanje rezultata na 2:2.

Novi preokret se dogodio u 82. minuti kada je treći pogodak za Želju postigao Krpić nakon katastrofalne reakcije golmana Čelika.  

Do kraja meča, rezultat se nije mijenjao te su Plavi s Grbavice upisali nova tri boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije