Odović uoči meča sa Čelikom: Nadam se da ćemo iz svega izaći jači

Radiosarajevo.ba
Odović uoči meča sa Čelikom: Nadam se da ćemo iz svega izaći jači
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milomir Odović

Povodom utakmice 13. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika koja se igra u petak u 18 sati, na stadionu Grbavica u Plavom salonu održana je konferencija za medije sarajevskog tima.

Predstavnicima medija obratili su se trener Milomir Odović, te lijevi bek Antonio Pavić.

“Igramo jednu utakmicu poslije turbulentnog perioda i tri slaba meča. U takvoj situaciji jednostavno su se dogodile još neke stvari zbog kojih smo morali ozbiljno razgovarati. Nadam se da ćemo iz ovoga izaći jači. Ovi igrači su pokazali da mogu, protiv jačih protivnika i nadam se da ćemo smoći snage da odigramo kako možemo”, rekao je Odović.

Govorio je Odović i o smjeni kapitena. 

"Incident sa našim golmanom se dogodio nakon utakmice. Osoba koja je to prijavila je odana klubu odnosno radi u klubu, 100 posto je istinita, neću da ulazim šta se događalo, no neposredno nakon utakmice takvo ponašanje zaslužuje pokretanje disciplinskog postupka. To je najmanje šta možemo, da pokažemo svima da smo ozbiljan klub. To je odluka stručnog štaba i Uprave. Navečer i ujutru smo se sastali i u razgovoru došli do zajedničkog zaključka. Budući na to šta je odradio, on neće biti u konkurenciji do zaključenja postupka.

On će iznijeti svoje argumente i klub će se nakon toga izjasniti o svemu. Sama činjenica da se govori o kupovini alkohola nakon ovakve utakmice zaslužuje da se pokrene disciplinski postupak jer to je poruka. To su već špekulacije, ja nisam ništa rekao već sam bio decidan i jasan. Automatski kad nije u konkurenciji, morali smo izabrati novog kapitena, možda smo pogriješili, no složili smo se da njegova riječ ima poseban status. Ne garantujem da smo u pravu već kažem da smo došli zajedno do ovog rješenja", rekao je Odović.

Strateg Plavih osvrnuo se i na samu ekipu Čelika.

“Mislim da oni imaju neke igrače za respekt, ali uz dužno poštovanje i Jamaku i Dilaveru i ostalim, sve je do nas. Moramo pokazati igru kao u prvih pet-šest kola. Ozbiljno smo radili i Željezničar ima dovoljno dobre igrače da se puno ne prilagođava protivniku. Pogotovo na Grbavici”, dodao je Odović.

Antonio Pavić - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Antonio Pavić

On jerekao da još nije odredio sastav koji će istrčati u utakmici protiv Čelika.

“Još nisam odlučio o sastavu. Vidjet ćemo na treningu. Rodin i Bakrač su dosta loše odigrali protiv Slobode. Znatno lošije nego ovi u zadnjoj utakmici. Osmanković ima problema s listom, pa ćemo vidjeti”, nastavio je Odović, dodajući da ne razumije Filipa Arežinu i njegov odnos, te da će razmotriti situaciju sa Stojanom Vranješom, jer je ekipa deficitarna na toj poziciji.

Lijevi bek Pavić je istakao da svi igrači moraju dati sve od sebe kako bi se kriza prevazišla.

“Svi znamo šta nam je činiti i moramo dati sve od sebe da se što prije izvučemo iz krize. U odnosu na hrvatsku ligu ovdje se igra dosta čvršće. U Hrvatskoj imate prva četiri tima, koja prave razliku i ko god im dolazi zna se unaprijed rezultat. Ova liga je dosta izjednačena za razliku od HNL-a”, podvukao je igrač Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije