Remi na Grbavici: Kulašin usred ljeta 'zaledio' Manijake

0
Radiosarajevo.ba
Remi na Grbavici: Kulašin usred ljeta 'zaledio' Manijake
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Detalji s utakmice Željezničar - Borac

Fudbaleri Željezničara i Borca večeras su na Grbavici odigrali 1:1 u susretu 1. kola Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme

Željezničar je nešto bolje otvorio utakmicu. U prvih 20-ak minuta Plavi su u nekoliko navrata prijetili, a najopasniji su bili preko Boje i Juričića. Ipak, Borac se uspijevao odbraniti.

Kasnije Borac prijeti preko Vušurovića, ali nije bilo promjene rezultata. Potom Bojo dva puta prijeti Borcu, ali bez promjene.

Ono što je promašivao tokom 43 minute utakmice, Bojo je ndoknadio u 43. minuti kada koristi grešku u odbrani gostiju i pogađa za 1:0.

Drugo poluvrijeme

Željezničar i drugo poluvrijeme otvara prilikom. Juričić se našao u šansi, ali odbrana Borca dobro reaguje. Potom s jedne strane prijeti Čavić, a s druge Juričić, ali bez promjene na semaforu.

Juričić je u 58. minuti pokušao glavom nakon kornera, ali pored gola. Željezničaru potom u 67. minuti prijeti Zakarić iz slobodnjaka, ali nije bio precizan.

Borac je kasnije preuzeo inicjativu i pokušao na sve načine da dođe do gola i remija, ali odbrana Željezničara i golman Bender bili su na visini zadatka.

Ipak, ni oni nisu uspjeli da pomognu domaćinu koji je u 88. minuti primio gol za, ispostavit će se, konačnih 1:1. Pogodio je Kulašin.

U sljedećem kolu tim s Grbavice gostuje u Tuzli kod Tuzla Cityja, dok će Borac dočekati Leotar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije