Zbogom Elf: Englezi slave Sterlinga i Kanea, Nijemci proklinju Mullera

0
A. L.
Zbogom Elf: Englezi slave Sterlinga i Kanea, Nijemci proklinju Mullera
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Njemačka i Engleska odigrali su jedan od najvećih derbija osmine finala Eura

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je danas na Wembeyju porazila Njemačku sa 2:0.

Prvo poluvrijeme

Njemačka je odmah preuzela inicjativu. Držao je Elf loptu u svom posjetu uvodnih 15-ak minuta i nije dozvoljavao rivalu da predahne.

Ipak, Englezi se nakon toga oslobađaju pritiska i u 16. minuti dolaze do dobre prilike preko Raheema Sterlinga, ali njegov udarac fantastično brani Neuer.

Nijemci su uzvratili u 31. minuti preko Time Wernera. Ipak, Pickford je izašao na vrijeme, skratio ugao i odbranio mu udarac.

Do kraja prvog dijela Englezi su još jednom zaprijetili kada je lopta, nakon prekida, išla na Harryja Kanea, ali Mats Hummels je u posljednji čas dobro reagovao.

Drugo poluvrijeme

Na samom startu nastavka susreta Nijemci su imali veliku šansu. Kai Havertz je 'uhvatio' volej sa oko 15 metara, ali Pickford je još jednom pokazao kakav je golman i sjajnim refleksom to izbacio u korner.

Poslije toga je uslijedila jedna uspavanka sve do 75. minute. Nakon lijepe akcije Gordi albiona, Luke Shaw ubacuje s lijeve strane, a najbolje se u petercu Njemačke snalazi Sterling koji pogađa za 1:0.

Sterling pogađa za 1:0  - undefined

Foto:EPA-EFE: Sterling pogađa za 1:0

Nijemci su bili u šoku, ali su u 81. minuti mogli do poravnanja. Thomas Muller je izašao sam pred Pickforda, imao dosta vremena da se skoncentriše, ali je promašio čitav gol.

Muller tuguje nakon promašenog zicera za 1:1 - undefined

Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba : Muller tuguje nakon promašenog zicera za 1:1

Poslije toga povratka za Nijemce više nije bilo i Englezi su u 86. minuti došli do drugog gola preko Harryja Kanea

Oni će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz večerašnjeg meča Švedska - Ukrajina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije