Zbog smrti oca Darijo Srna se vratio u Hrvatsku

Radiosarajevo.ba
Zbog smrti oca Darijo Srna se vratio u Hrvatsku
EPA / Darijo Srna
Fudbalska reprezentacija Hrvatske u prvom susretu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj slavila je protiv reprezentacije Turske rezultatom 1:0.

Nakon utakmice, kapiten Hrvatske reprezentacije Darijo Srna saznao je da mu je preminuo otac Uzeir. Srna je nakon utakmice ostao u Parizu, a sutra će otići u Metković, gdje će njegov otac biti sahranjen.

Ostatak reprezentacije Hrvatske otputovao je u kamp u Deauvilleu, a poslali su i podršku kapitenu, zajedničkom fotografijom uz poruku: "Dragi kapetane, svi smo uz tebe i tvoju obitelj".

"Dariju Srni, kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije, preminuo je otac Uzeir. Darijo Srna stoga se vraća iz Francuske u Metković, gdje će u ponedjeljak biti pogreb. Uzeir Srna bio je dugogodišnji vratar, a kasnije i trener Neretve iz Metkovića. Hrvatski nogometni savez i ovim putem izražava sućut kapetanu i njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka", stoji u saopćenju HNS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije